Адриан Андреев имаше късмета да заеме последното свободно място в

...
Адриан Андреев имаше късмета да заеме последното свободно място в
Коментари Харесай

Ролан Гарос: Андреев стартира срещу дебютант; попадна в една секция с Доминик Тийм

Адриан Андреев имаше шанса да заеме последното свободно място в квалификациите за Ролан Гарос и по този начин българинът ще има късмет да се опита да направи една крачка по-напред по отношение на предишния сезон, когато загуби от Дженаро Алберто Оливиери в съдбоносен мач за влизане в главната скица. Жребият беше относително благоразположен към родния ни представител, който на старта ще премери сили с абсолютния дебютант в шампионата - Денис Евсеев.

30-годишният казахстанец няма изключително съществени триумфи през дългата си тенис кариера, като може да се похвали най-много с единствената си купа на равнище Чаланджър, която пристигна през предходната година на твърди кортове в Астана. Клеят не е желаната настилка на ветерана, само че истината е, че той се намира във евентуално най-хубавия интервал в своята кариера, като през тази седмица доближи до 1/2-финалите на Чаланджъра в португалския град Оейраш и по този начин международният номер 177 ще се изкачи с най-малко 10 места при обновяването на ранглистата, отбелязвайки ново рекордно класиране.

Евентуална победа пък ще изправи Андреев против един всред извънредно опитните италианци Стефано Травалия (световен номер 186) и Джулио Зепиери (световен номер 144). Травалия е някогашен номер 60, като е достигал до третия кръг на Ролан Гарос и даже може да се изиграе с един ATP изигран край на ATP 250 конкуренцията в Мелбърн, където бива надигран със 7:6(4) 6:4 от Яник Синер.

Зепиери пък през предишния сезон преодоля пресявките в Париж и във втори кръг беше напът да влезе в пети сет против бъдещия финалист Каспър Рууд, а Ади е играл еднствено с Травалия от тези трима тенисисти, като италианецът го надиграва в три оспорвани сет на Чаланджъра в Сен Тропе през 2022-ра.

В случай, че родният ни представител съумее да доближи до решителния мач за влизане в главната скица, то там би могло да се стигне до мач сред него и 11-ия подложен Доминик Тийм (световен номер 117) Тийм, за който това ще е финален Ролан Гарос. 2-кратният финалист в конкуренцията разгласи неотдавна, че ще се откаже след края на сегашния сезон, а любопитното е, че някогашният номер 3 към този момент е играл против втората ни ракета, надигравайки Андреев с 2:1 сета на Чаланджъра в Руан преди две години.

Roland Garros Qualifying draw
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР