Ига Швьонтек продължава да се утвърждава, като доминантната фигура на

...
Ига Швьонтек продължава да се утвърждава, като доминантната фигура на
Коментари Харесай

Хеттрикът е оформен: Швьонтек отново надви Сабаленка и завоюва трофея в Рим!

Ига Швьонтек продължава да се утвърждава, като доминантната фигура на женския тенис през последните две години. Рекордьорката по брой победи този сезон стана и тенисистката с най-вече трофеи през 2024-та, надделявайки Арина Сабаленка в дълго чакания край в Рим с резултат 6:2 6:3 и по този начин се поздрави със своята трета купа в италианската столица, откакто реализира това през 2021-ва и 2022-ра година.

Още в самото начало Швьонтек се наложи, като по-добрата тенисистка на корта. Полякинята играеше с много по-малко неточности, само че и не изневеряваше на силовия си жанр на игра, комбиниран с сериозна тактичност. За разлика от нея, международната номер 2 допускаше доста грешки и това разреши на двукратната шампионка на италианската столица на господства в хода на целия сет, реализирайки два пробива. Така за малко повече от 35 минути игра Швьонтек поведе в резултата с 6:2 и се приближи до купата си във " Вечния град ".

Втората част стартира обещаващо за Сабаленка, която подвигна темпото си на игра и провокира съществено първата в света. Още във втория гейм пред белорускинята се отвориха пет благоприятни условия за брейк, но полякинята се избави от вероятно закъснение. Този миг се оказа повратен за развиването на срещата, защото по-късно Швьонтек стабилизира играта си и по този метод си върна контрола в дуела. Това разреши на Швьонтек да осъществя пробив при 3:3, а по-късно да не допусне нито гейм и по този начин да ознаменува своята четвърта купа през 2024-та.

J A Z D A
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР