Нова знакова оставка по висшите етажи на властта. От поста

...
Нова знакова оставка по висшите етажи на властта. От поста
Коментари Харесай

Месеци след сагата с терасата: Пламен Георгиев се оттегли като шеф на КПКОНПИ

Нова знакова оставка по висшите етажи на властта. От поста си се отдръпна ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Решението му идва след няколкомесечна сага към терасата на жилището му, която се оказа, че не е вписана в имуществената декларация и че на нея има нелегално издигнати обекти.

Георгиев излезе в отпуск от началото на април до момента, откакто министър председателят Борисов го посъветва или да напусне поста, или да употребява отпуск.
Казусът с терасата покрив: Проверяват постройките на жилището на шефа на КПКОНПИ Постройки на терасата покрив от 186 кв м са засечени като противозаконни и за тях няма нужните документи в районната администрация, сподели инспекция на bTV
Тепърва следва повторна инспекция от общината на обектите на терасата.

Първоначално Георгиев разгласи, че терасата-покрив от съвсем 200 квадрата е обща за кооперацията. Според строителните бумаги, обаче, към обекта има достъп единствено от жилището на антикорупционния началник. Пред bTV съседи бяха безапелационни, че те не употребяват барбекютата. Тогава Георгиев съобщи, че протичащото се е офанзива против него поради положителната работа на комисията.

Предстои да стане ясно по какъв начин ще завърши инспекцията на противозаконните навеси на терасата на антикорупционния началник. Веднъж към този момент събарянето им беше осуетено.

„ Няма да се изяснявам, дано тези хора, които имат противозаконни средства, те да се обясняват”, разяснява Пламен Георгиев.

Така завършва въпросът с терасата във връзка с ръководителя на антикорупционната комисия. По отношение на Пламен Георгиев като притежател на парцела обаче, развръзката занапред следва. Първоначалната инспекция на община „ Слатина” приключи със мнението, че съвсем 60 квадрата от навесите са противозаконни.
Кметът на „ Слатина ” за барбекюто на Пламен Георгиев: Нищо изключително – противозаконен градеж "Грешен прочит на закона " вижда Наталия Стоянова в решението на строителния надзор, което коства поста на арх. Влади Калинов
Шефът на столичния строителен контрол Влади Калинов реши да обезсили това мнение и се раздели с поста си.
Шефът на строителния надзор в София подаде оставка поради терасите на Пламен Георгиев Това стана, откакто на проектант Влади Калинов бе поискано пояснение за заповедта му за терасата от кмета Фандъкова
Повторната инспекция се забави с съвсем месец.
Повторната инспекция на терасата на Пламен Георгиев се бави с месец Според кмета на София забавянето е поради процедури, които би трябвало да бъдат спазени
Днес Пламен Георгиев разгласи, че данъчната му проверка към този момент е завършила. Заключението е че няма несъответствия при приходите му. Затова и през днешния ден подава оставка.

„ Тази инспекция демонстрира, че аз не съм направил нито едно престъпление, само че има и морал. Не съм се вкопчвал в поста. Не желая една хиперболизирана тераса, което беше безусловно безумство, да се отрази на работата на комисията. Строено е нещо през 2007 година, каква отговорност да имам аз”, съобщи Пламен Георгиев.
Пламен Георгиев след оставката: Това е целенасочена офанзива против мен Народно събрание приключи пълномощията му като ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество
Той обмисля да съди общината поради това, че през 2012 година преди да купи жилището е било открито нелегално строителство и нищо не е направено.

До месец се чака да е подготвена новата инспекция на инспекторите от „ Слатина”.

Пламен Георгиев разгласи, че се връща в прокуратурата.

Бурни реакции в Народното събрание

Оставката на Пламен Георгиев изненада депутатите в последния им работен ден и докара до кавги и апаратни хватки в залата на Народното събрание.
Депутатите освободиха Пламен Георгиев от поста ръководител на КПКОНПИ Георгиев съобщи, че от дълго време е взел решението да подаде оставка
След като оставката беше оповестена два часа преди края на съвещанието, опозицията реагира остро и изиска чуване на Георгиев в зала.

„ На тези постове се гледа единствено като на капии, които един унищожава, а различен овладява”, съобщи Крум Зарков.

Така Георгиев беше извикан да даде пояснение пред депутатите, само че опозицията не влезе в точния момент в зала и изпусна шанса си да попита Пламен Георгиев за претекстовете му.

Георгиев беше освободен съвсем единомислещо. Липсата на спор разгневи опозицията, а ръководещите прибегнаха до подигравка към личния си ръководител.

„ Имахте 40 минути, до момента в който чакахме господин Пламен Георгиев да пристигна, да си намерите бъклица и дрян, с цел да може да поканите сътрудниците да бъдат в залата, пък да вземат думата”, разяснява Менда Стоянова.

Така Пламен Георгиев беше освободен в последните минути от сесията, а депутатите излязоха във почивка до 4 септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР