Компанията получи отличия в общо четири категории и заслужено спечели

...
Компанията получи отличия в общо четири категории и заслужено спечели
Коментари Харесай

„Девин“ ЕАД е призната за „Най-зелената компания в България“ за 2024 година


Компанията получи оценки в общо четири категории и справедливо завоюва наградата в Националния конкурс „ Най-зелените компании в България “

 

„ Девин “ ЕАД завоюва огромната премия „ Най-зелена компания в България “ за 2024 година в четиринадесетото издание на годишния конкурс „ Най-зелените компании в България “, откакто зае призови места в общо четири категории в влиятелната конкуренция.



„ Устойчивата стопанска система е измежду главните бизнес цели на „ Девин “. Радваме се, че напъните, които поставяме от години за запазване на околната среда, запазването на биоразнообразието, както и стремежът ни да осигуряваме на пазара артикули с чиста, натурална вода с грижа за здравето на потребителите и с почитание към природата получиха своето справедливо самопризнание. Нашата съществена цел е да свързваме хората и природата за един по-здравословен живот – през днешния ден и в бъдеще, и да се трансформираме от компания с позитивно влияние в такава, която употребява бизнеса като мощ за положително и има важен принос в сфери, които надалеч надвишават икономическите измерения, “ показа Петя Манастирска, управител „ Устойчиво развиване и качество “ в „ Девин “ ЕАД.



„ Девин “ завоюва оценки в следните категории:

Зелени артикули “ за новата бутилка създадена от 100% рециклирана пластмаса;

Зелена самодейност “ за тригодишната стратегия за залесяване на опожарената гора в местността Сечемека в Родопите;

Зелени партньорства “ за сертификацията си като B Corp и напъните, които поставя за популяризирането на международното придвижване в България посредством партньорския план B Corp Café и „ Наръчникът на B Corp фирмите “, който издаде, с цел да подтиква повече бизнеси в България да се трансформират в компании, които творят добро;

ESG водач “ за цялостната си политика, обвързвана с устойчивото развиване, опазването на природата и новаторството в използването на EGS практиките.



За влиятелните награди на състезанието тази година се конкурираха над 100 плана и начинания. Призовете регистрират към цялото общество кои са фирмите, организациите и личностите у нас, които в действителност организират виновни политики и се грижат за околната среда.

===

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е притежател на влиятелния документ B Corp™, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР