Двете най-големи частни телевизии у нас – Би Ти Ви

...
Двете най-големи частни телевизии у нас – Би Ти Ви
Коментари Харесай

Съкращения тресат телевизиите заради хазарта?

Двете най-големи частни малките екрани у нас – Би Ти Ви и Нова, са в същински ступор от измененията в Закона за хазарта, които изцяло не разрешават рекламата на бетинг компании и казина. Изненадващото решение на депутатите, признато единствено за седмица без диспути и обществено разискване, свари безусловно по бели гащи шефовете на медиите. Оказва се, че и Би Ти Ви, и Нова ще изгубят десетки милиони левове от смяната в закона, което ще се отрази и на програмата.

" В малкия екран е ужасно! Началниците заседават всеки ден часове наред, финансовите шефове непрестанно считат някакви таблици с мрачни физиономии. Говори се, че ще има съществени съкращения, както и съкращаване на бюджетите. Възможно е доста от по-скъпите излъчвания да не бъдат осъществени и въобще да отпаднат ", разкрива пред " Уикенд " публицист от Би Ти Ви.

По неофициална информация, медийната група е получава по над 4 милиона лв. всеки месец приходи от реклама на
хазартни компании, предавани главно в спортните канали. Това прави доход от близо 50 милиона лв. годишно, който в този момент няма по какъв начин да бъде наваксан. Затова най-вероятно още от есенния сезон ще бъдат спрени някои от по-скъпите излъчвания. Под въпрос е даже " Ергенът " следващата година, нищо, че прави огромен рейтинг.

В Нова телевизия също са обезпокоени. Телевизията получава по към 40 милиона лв. годишно от реклами на
хазарт и в този момент се чуди по какъв начин да навакса загубите. Там също ще падат излъчвания, приказва се и за съкращения в екипите на множеството продукции.

Със сигурност, нито Нова телевизия, нито Би Ти Ви ще снимат сериали тази есен. Всички планове за продукции са били замразени. Дори най-евтиният сериал излиза над 1,5 милиона лв., тъй че медиите са решили да си спестят това съществено перо. " Забравете за сериали, най-малко на този стадий. През есента ще се излъчи единствено това, което е към този момент снимано. Не се планува нищо ново отсега нататък ", разяснява импровизирано човек от Би Ти Ви.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР