Утре в Бургаския окръжен съд започва делото срещу сирийския гражданин

...
Утре в Бургаския окръжен съд започва делото срещу сирийския гражданин
Коментари Харесай

Ще има ли справедлива присъда за сирийския шофьор, помел полицейска патрулка с автобус, пълен с мигранти?

Утре в Бургаския областен съд стартира делото против сирийския жител Омар Аднан . Срещу него е повдигнато обвиняване за причиняване на съзнателно ликвидиране на двама служители на реда .

В Бургас на 25 август 2022 г . Йордан Илиев и Атанас Градев умират при осъществяване на служебните си отговорности. Управляваният от сириеца рейс, пренасящ нелегално мигранти и преследван от полицията, удря с висока скорост  патрулния автомобил, където се намират двамата служители на реда. Те се пробват да спрат нарушителя, заставайки на пътя с патрулката. 

По делото за трафик на хора Омар Аднан получава присъда от 4 години и 10 месеца отнемане от независимост “ и санкция в размер на 11 хиляди лв. .

Пред камерата на „ NOVA “ родителите на Атанас Градев споделиха тъгата си и показаха упованията си за обективна присъда в идното дело.

„ Очаквам обективна присъда – до живот. Разбито ни е фамилията и здравето ”, изплака майката на починалия служител на реда Атанас Керана Градева . Като всяка майка и тя търси правораздаване за починалото си дете.

Бащата Панайот Градев , някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, също се надява на обективна присъда . Той показа, че синът му и сътрудника му са били на промяна като елементарен полицейски патрул и не са били готови за такава задача. Има специфични елементи, които е трябвало да се заемат с този случай.

Лекар от Старозагорско завоюва влиятелна интернационална премия

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР