Нов сблъсък за парите на държавата между бившите управляващи и

...
Нов сблъсък за парите на държавата между бившите управляващи и
Коментари Харесай

ПП и ГЕРБ се скараха за дефицита в държавния бюджет

Нов конфликт за парите на страната сред някогашните ръководещи и съпротива. От " Продължаваме Промяната ” отхвърлиха пред страната ни да се задава рецесия и заподозряха напън над служебния финансов министър. Социалистите пък предизвестиха, че кабинетът се пробва да върне модела Симеон Дянков-Бойко Борисов. А от ГЕРБ предвидиха, че се задава " финансов апокалипсис ”.

След мрачната прогноза на финансовия министър за голям дефицит в държавната хазна, от " Продължаваме Промяната ” отхвърлиха риска да се стигне до финансова рецесия. " Според мен се касае за опит за заплашване на обществото. Аз не мога да си показва кое е това нещо, което ще докара до 11-милиарден недостиг в страната. Това е колосална сума и може би единственото нещо, което идва като пояснение е да се субсидира по този начин наречения на ниска цена съветски газ ”, съобщи Венко Сабрутев.

Основният им конкурент обаче е на друго мнение. " Задава се финансов апокалипсис, при който пазарите ще ни ударят крепък пестник. Бързо би трябвало да се режат разноски, бързо би трябвало да се постъпи държавнически. В рамките на година-година и нещо, тъй като процедурата за свръхдефицит, през вчерашния ден Велкова това им сподели, ще се задейства ”, съобщи Бойко Борисов.  

Бившите ръководещи заподозряха, че страната търси пари, с цел да се възобновят доставките от " Газпром ”. " Най-вероятно сега Министерството на финансите е под някакъв тип напън. Натиск да се вършат доста спомагателни разноски. Може би газът. Служебното държавно управление потегли в посока договаряния с " Газпром ”, да се върнат доставките на тази висока цена ”, съобщи Венко Сабрутев.

А Борисов прикани служебния кабинет да не прави крачка обратно към Москва. " 100% диверсификация от " Газпром ”, има доста способи за това и доста апелирам да не се връщат към " Газпром ”, сподели Борисов.

За следващ път ГЕРБ и " Продължаваме промяната ” сблъскаха причини и за цената на газа с документи. " Делян Добрев мазоли го хванаха на устата. 28% по-скъп газ ”, съобщи Борисов.

" Тази цифра, която беше посочена - 86 евро на мегават час, цена себестойност от Русия, като се изключи че не съществува опцията ние да имаме газ, тъй като е спряна, а и цената не е тази ”, отговори Венко Сабрутев.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР