Норвежецът Каспер Рууд и руснакът Карен Хачанов се класираха за

...
Норвежецът Каспер Рууд и руснакът Карен Хачанов се класираха за
Коментари Харесай

ОБЗОР: Каспер Рууд и Карен Хачанов на полуфинал в САЩ

Норвежецът Каспер Рууд и руснакът Карен Хачанов се класираха за полуфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис при мъжете.

Поставеният под номер 5 в схемата Рууд резервира възможностите си да оглави международната класация през идната седмица след безапелационен триумф над италианеца Матео Беретини с 6:1, 6:4, 7:6(4). Срещата продължи 2 часа и 38 минути, само че скандинавският тенисист взе първите два сета за едвам 74 минути.

Откриващите две част на мача бяха изцяло следени от Рууд, който започва с пет следващи гейма, преди Беретини да запише актив на електронното табло. Във втория сет обстановката не се промени изключително и Рууд поведе с 5:1 гейма. В този миг настъпи известно разпределяне в играта му, което разреши на Беретини да върне един от пробивите, само че единствено толкоз.

Италианецът обаче съумя да резервира инерцията си и при започване на третия сет, в който направи ранен пробив за 2:0. Той водеше с 5:2 гейма и стигна до два сетбола при сервис на Рууд, само че не съумя да ги осъществя. Норвежецът, който по-рано през сезон игра край на " Ролан Гарос ", сподели страховит темперамент, с цел да изравни за 5:5. В тайбрека Рууд поведе с 4:1 точки и това го докара до триумф със 7:4 и победа в три сета.

За Рууд това е първо класиране на полуфинал на шампионат от Големия шлем на твърда настилка, а за място на финала той ще има за противник абсолютния дебютант в тази фаза на шампионати от Шлема Карен Хачанов.

Руснакът отстрани един любимците за купата - австралиеца Ник Кирьос, след 7:5, 4:6, 7:5, 6:7(3), 6:4. Двубоят продължи 3 часа и 41 минути и приключи в един след среднощ в Ню Йорк.

Хачанов записа 30 аса в мача, което бе с един по-малко от тези на Кирьос. Австралиецът, който игра край на " Уимбълдън " по-рано през сезона, обаче бе уловен от една от камерите да споделя на щаба си, че изпитва толкоз мощни болки, че едвам върви.

Въпреки проблемите си, Кирьос на два пъти наваксваше закъснение от сет. В решителния пети обаче Хачанов направи пробив още в първия гейм и с отлична игра на собствен сервис до самия край съумя да запише една от най-престижните победи в кариерата си.

Кирьос не одобри добре провалянето, след края на мача счупи една ракета, което не му стигна, по тази причина извади още една от чантата и я счупи и нея.

Резултати от четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис на сингъл при мъжете:

5-Каспер Рууд (Норвегия) - 13-Матео Беретини (Италия) - 6:1, 6:4, 7:6(4)

27-Карен Хачанов (Русия) - 23-Ник Кирьос (Австралия) - 7:5, 4:6, 7:5, 6:7(3), 6:4
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР