Ноктите предлагат далеч повече удобства от поле за изява на

...
Ноктите предлагат далеч повече удобства от поле за изява на
Коментари Харесай

Как да ускорим растежа на ноктите и да ги подхраним?


Ноктите оферират надалеч повече улеснения от поле за изява на усета към изобразяване. Добре завършените и поддържани нокти са измежду най-важните особености, които вършат усещане при първи контакт с даден човек. През зимата, когато ноктите са подложени на всевъзможни неподходящи външни въздействия , поддържането им е най-трудно заради честото им чупене и разваляне.

А съществена причина за дискомфорт в този аспект е не неподходящото въздействие на студа върху ноктите, а бавният им напредък , който затруднява навременното унищожаване на провалите по тях. За да може нокътят да израсте по-бързо и да се заличи счупването или различен вид щета по него, значимо е той да се подхранва постоянно.

При естествени условия

ноктите порастват с по към 0,1 мм дневно . С вярна и продължителна грижа растежът им може да се форсира.

Подобряването растежа и структурата на нокътя зависи главно от грижите за така наречен лунула – бялата линия с форма на полукръг в основата на всеки нокът. В този аспект съществуват редица неправилни схващания, съгласно които грижите за нокътната плочка и третирането й с избрани заздравители и масла може да подкрепи растежа на нокътя.

Нокътната плочка е построена от мъртви кафези, богати на кератин , и в най-хубавия случай грижите за нея може само да задравят нокътя, само че няма да повлияят растежа му. За реализиране на подобен резултат може да се разчита главно на приема на естествени артикули, подхранващи основата на нокътя и ускоряващи активността на лунулата. Тя е дейната и жива част на нокътя, която може да повлияе неговия напредък.

Свързани публикации.. Дефицит на биотин – отражение върху косата и кожата ни 0 Болести, които да познаем по лунулата на нокътя 0 Чупливи нокти - 3 ограничения, които оказват помощ 0

Както всяка интензивно работеща част на тялото, лунулата се нуждае от непрекъснат приток на хранителни субстанции , за поддържане на оптималната си функционалност. Може да се посочат няколко вида нутриенти с изключително значима роля за структурата и растежа на нокътя:

Микроелеметите желязо и калций . Дефицитът на желязо покачва чупливостта на ноктите и води до поява на вдлъбнатини по повърхността им. Затова проблемите с ноктите са измежду главните признаци на желязодефицитна анемия. Недостигът на калций също нарушава структурата и забавя растежа на ноктите; Белтъчини – главен систематичен съставен елемент на ноктите е белтъкът кератин. За навременното му и задоволително произвеждане е нужен най-благоприятен банкет на белтъчини с храната, а колкото по-редовен е той, толкоз по-пълноценно ще израства нокътната плочка; Биотин (витамин В7) – той взе участие директно в синтезата на кератина и надлежно в растежа на ноктите. Дори временен недостиг на биотин може съществено да забави този растеж;

Това са трите съществени вида хранителни артикули, които би трябвало да участват в диетата ни през зимата, за гарантиране, че всяка щета на ноктите ще бъде навреме повлияна и обезщетена с по-бързия им напредък.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР