източник: Синдромът на жълтите нокти може да повлияе на външния

...
източник: Синдромът на жълтите нокти може да повлияе на външния
Коментари Харесай

Пожълтели нокти - как да се справим с тях?

източник:

Синдромът на жълтите нокти може да повлияе на външния тип на ноктите, като ги оцветява в златистожълто и в следствие те се нацепват и даже може да се отделят.

Ако ноктите са пожълтели поради бактериална зараза или гъбички, маслото от чаено дърво, може да подкрепи за

тяхното бързо възстановяване. То има противогъбични и антисептични свойства. Изследвания демонстрират, че маслото от чаено дърво, е дейно за понижаване растежа на гъбичките . Необходима е по-продължителна приложимост за настъпване на усъвършенстване.

За избавянето от жълтите нокти, може да се употребява масло от риган. То има антимикробни свойства и е дейно против бактерии . Подобно на чаеното дърво, маслото от риган се ползва локално върху засегнатия нокът в композиция със зехтин. Терапията би трябвало да продължава най-вече три седмици.

Кокосовото масло също е средство за премахване на гъбички. За унищожаване на жълтината по ноктите, се разтрива кокосово масло върху нокътя, като може да се ползва по няколко пъти дневно.

По принцип бактериите порастват в кисела среда. Содата за самун основава алкална среда, в която гъбите умират. Потапянето на пожълтелите нокти в топла вода, смесена със сода бикарбонат, може да предотврати разпространяването на инфекциите.

Свързани публикации.. Бели точки и линии по ноктите – за какво се появяват? 1 Какво споделят ноктите за здравето? 0 Антимикотици против гъбички по ноктите и кожата 0

Друг вид за лекуване на обезцветени нокти поради бактериални инфекции, е ябълковият оцет , който се смесва с вода. Засегнатите нокти се потапят в сместа за към 30 минути, като процедурата може да се прави ежедневно в продължение на месец.

Витамин Е се смята за сполучлив врач на жълтите нокти. Тъй като той подтиква здравият напредък на ноктите, може да се ползва локално за по-бързо лекуване на инфекциите. За задачата се изцежда капсула витамин Е върху жълтия нокът. Вътрешният банкет на витамина

в допълнение обезпечава изгоди за здравето на кожата.

Има доста способи за попречване на жълтите нокти, само че доста значимо е

да се поставя специфична грижа за тяхната хигиена. Трябва да се почиства и

пространството под нокътя, защото там се натрупват нечистотия и бактерии, които могат да причинят инфекции . Ноктите би трябвало постоянно да се измиват и подсушават, с цел да се предотврати възникването на бактериална зараза, която предизвиква

пожълтяването им.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР