източник: Сухата кожа е често срещано състояние, което причинява малки

...
източник: Сухата кожа е често срещано състояние, което причинява малки
Коментари Харесай

Как да преборим сухата кожа естествено? – 2 част

източник:

Сухата кожа е постоянно срещано положение, което предизвиква дребни фини пукнатини, зачервявания, обриви и петна. Използвайки естествени средства, може да преборите сухата кожа бързо.

Кокосово масло

Кокосовото масло е отлично средството в битката с акне . Действа омекотяващо, защото е обогатено с каприлови, лаурични и други мастни киселини. Те почистват кожата от бактерии и възпаления, като овлажняват повърхността ѝ. Кокосовото масло съдържа витамин Е, с помощта на което, кожата е подхранена и хидратирана.

Слънчогледово олио

Слънчогледовите семена са източник на витамин Е и В. Те хидратират кожата и регенерират клетките. Слънчогледовото олио се бори с уврежданията, породени от свободните радикали, като понижава появяването на белези и възвръща естествената преграда на кожата.

Масло от жожоба

Структурата на маслото от жожоба е сходно на човешкия себум и по тази причина елементарно се всмуква. То поправя както свръхпроизводството,

по този начин и незадоволителното количество масло по кожата. Обогатено е с витамин Е и В, които обезпечават дълготрайна хидратация и мекост. Действа удобно даже на сензитивната кожа, склонна към реакции.

Масло от ший

Маслото от шеа или карите е формирано от калций, желязо, магнезий, цинк, мед, калий, мастни киселини, витамини и антиоксиданти , които подхранват кожата и я вършат гладка и мека. Маслото основава тънка защитна преграда на кожата и в същото време я хидратира в дълбочина. Най-добре е да се употребява 100% нерафинирано масло от ший.

Бадемово масло

Хипоалергично, с лека текстура, бадемовото масло е нежно за кожата. Съдържа витамин Е, К и витамин В комплекс . Богато е и на ниацин, тиамин, пантотенова киселина и минерали като цинк, магнезий и калий, които спомагат за омекотяването и подмладяването на кожата. Предотвратява стареенето, овлажнява и оказва помощ за лекуване на екзема и псориазис.

Розова вода

Розовата вода почиства кожата и стяга порите . Най-често се употребява като тоник за лице. Съставките ѝ хидратират кожата и я вършат чиста и мека. Използва се срещу стареене и за балансиране на pH. Антиоксидантите кверцетин и антоцианин работят антимикробно, като понижават отоците и зачервяванията и дразненето поради сухота.

Свързани публикации.. Грижата за кожата продължава и след излагане на слънце 0 Екстракт от охлюв за красива и стегната кожа без бръчки 0 Суха кожа през есента - можем ли да се оправим? 0

Куркума

Тази превъзходна съставна част може да се включи и в рецептите за грижа на кожата. Активната съставна част куркумин е натурален фенол, който предотвратява стареенето, блокира възпаленията, причиняващи сухота, зачервяване, отичане и лющене. Куркумата защищава кожата от лъчите на слънцето и форсира процеса на укрепване на раните.

За по-бързо хидратиране на кожата, би трябвало да приемате течности ежедневно, с цел да получите спомагателна доза хранителни субстанции . Почиствайте лицето с артикули за суха кожа, а не със сапун или душ гел.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР