източник: Сухата кожа е в резултат от загуба на влага

...
източник: Сухата кожа е в резултат от загуба на влага
Коментари Харесай

Как да преборим сухата кожа естествено?

източник:

Сухата кожа е в следствие от загуба на влага и постоянно се следи приемане на зачервена и сърбяща кожа , груба на досег. Някои естествени средства могат да оказват помощ в битката със сухата кожа, тъй че тя да наподобява мека, гладка и хидратирана.

Алое Вера

Алое вера е растението на безсмъртието съгласно античните египтяни. То съдържа витамини, минерали, ензими и аминокиселини, които подхранват кожата и я вършат мека. Сокът от алое има антиоксидантни и овлажняващи свойства. Предотвратява акнето и признаците на стареене и усилва производството на колаген за възстановяване на еластичността.

Арганово масло

То се състои от 99% здравословни мазнини, съдържащи антиоксиданти като катехини, каротеноиди , токофероли и кафеена киселина. Аргановото масло омекотява, хидратира и подхранва кожата. Подпомага изчистването на кожните инфекции и възпаленията, защищава от увреждане от ултравиолетовите лъчи и има анти-ейдж резултат. Сухата кожа може да бъде излекувана с чист, органически и студено пресован арган.

Авокадово масло

Маслото от авокадо съдържа мастни киселини, някои от които са палмитолеинова, стеаринова и линолова киселина . Богато е на витамин Е – антиоксидант за поддържане на здрава кожа. Авокадовото масло подхранва и хидратира напуканата кожа, успокоява сърбежа, подкрепя производството на колаген и отстранява възпаленията.

Пчелен восък

Пчелният восък е формиран от въглеводороди, моноестери, мастни киселини и прополис , който съдържа фенолни съединения, флавоноиди, манган и цинк.
Когато се нанася върху кожата, пчелният восък овлажнява и основава защитна преграда против външни фактори. Предотвратява загубата на вода, като в допълнение хидратира в дълбочина. Използва се и при дерматит, като усъвършенства зачервяването и лющенето.

Невен

Календула или невен е растение, употребявано за ежедневната грижа на кожата. Лечебната билка съдържа каротеноиди и флавоноиди , които са мощни антиоксиданти, предотвратяващи възпаленията върху кожата. Изследвания демонстрират, че невенът хидратира, стяга кожните структури, предотвратява уврежданията и забавя стареенето.

Масло от манго

Манго маслото съдържа витамин А и С и мастни киселини. То хидратира в дълбочина, задържа влагата и може да се употребява даже за сензитивна кожа . Неговите противовъзпалителни свойства понижават бръчките по лицето и успокояват раздразненията. Нанасяйки тъничък пласт масло от манго, кожата е защитена от слънцето, вятъра и други външни дразнители.

Свързани публикации.. Пчелно млечице – изгоди за кожата, косата и тежестта 0 Най-важните витамини за кожата 0 7 оферти за ексфолиране на кожата 0

Какаово масло

Какаовото масло съдържа 380 фитохимикала, богати на антиоксиданти като катехини, антоцианини и флавоноиди, подобряващи структурата на кожата и нейната разтегливост. Действа овлажняващо и омекотяващо, като заключва влагата в епидермиса .

Колоидна овесена каша

Колоидното овесено брашно е решение за доста кожни проблеми като да вземем за пример екзема и псориазис . Когато се смеси с вода или кисело мляко, кашата почиства, хидратира и пази епидермиса. Създава преграда върху кожата, която предотвратява загубата на вода, защото лекува по-долните кожни структури.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР