източник: Какаовото масло е богато на магнезий, цинк, калций, калий,

...
източник: Какаовото масло е богато на магнезий, цинк, калций, калий,
Коментари Харесай

Ползите от какаовото масло за кожата и косата

източник:

Какаовото масло е богато на магнезий, цинк, калций, калий, желязо, витамин Е и доста други детайли, потребни за кожата и косата. Полифенолите в него понижават признаците на стареене, предотвратяват кожните нарушавания като дерматит, псориазис , обриви и екземи. Те успокояват сензитивната кожа и поддържат еластичността ѝ. Борят се сполучливо с дегенерацията на кожата и клетъчните разновидности. Антиоксидантите пък спомагат за премахването на свободните радикали, причиняващи стареене и тъмни петна.

Какаовото масло е богато на мастни киселини, идеални за навлажняване на тялото. То хидратира кожата, като предотвратява сухотата и напукването ѝ, защото елементарно се всмуква от нея. Може да се употребява и като еликсир за устни, защото съдържа олеинова, палмитинова и стеаринова киселина , които подхранват в дълбочина. Какаовото масло основава предпазен пласт и влага, с цел да бъдат подхранени и меки устните даже през зимата.

Овлажняващите му свойства, могат да предотвратят и появяването на стрии при бременните. В случай на изгорена кожа, може да се нанесе какаово масло за по-бързо възобновяване, както и за изтриване на белези. Спомага също за регенериране на кожата след слънчево изгаряне , защото бързо успокоява възпалението.

Какаовото масло намира приложение и като крем за бръснене . Може да се употребява независимо, или да се смеси с други естествени масла. За в допълнение навлажняване, към какаовото масло, се прибавя кокосово. Лавандулата и сандаловото дърво пък могат да се употребяват за прибавяне на натурален мирис.

Свързани публикации.. Кокосовото масло - какви изгоди за хубостта крие? 0 Каква е вярната грижа за кожата съгласно възрастта? 0 Защо косата от време на време пораства толкоз постепенно? 0

Прибавянето му към гореща вана, понижава напрежението след дълъг работен ден. Две супени лъжици какаово масло са изцяло задоволителни за разпределяне и релаксация . Освен че придава на водата сладостен мирис на ванилия и шоколад, кожата става гладка и мека.

Какаовото масло е отличен източник на сяра , а прибавянето ѝ към диетата, може да направи чудеса с външния тип. Благодарение на нея, косата става хидратирана, лъскава и блестяща.

Какаовото масло укрепва косъма, придава му размер и доставя нужните субстанции за здравината му. Използването му преди измиване на косата, е добър метод за отбрана от изсушаващите резултати на шампоана. Съдържа противогъбични и антибактериални свойства , тъй че намира приложение и като лечебно масло за възпаления по скалпа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР