източник: Здравият език е розов и покрит с папили, които

...
източник: Здравият език е розов и покрит с папили, които
Коментари Харесай

Устната инфекция е една от причините за бели петна по езика

източник:

Здравият език е розов и затрупан с папили, които са на повърхността и са леко груби. Когато езикът стане бял, това може да значи, че сред папилите

се развъждат бактерии поради зараза в устата.

Попринцип е обикновено да живеят микроби в устата , само че при струпване, те се популяризират и покриват устата, венците, езика, сливиците и даже гърлото.

Белият език може и да е вследствие на парчета от храна, най-често пикантна, неприятна джука хигиена, реакция на избрани медикаменти, приложимост на алкохол, тютюнопушене или сърдечно заболяване при възрастните.

Причината може да бъде и несъразмерната сухота в устата. Когато е понижено отделянето на слюнка, частиците от признатата храна не могат да се отстранят. Недостигът на витамин В също е симптом за бял език.

Ако имунната система е отслабнала, може да се усеща парене в езика и да се създават бели линии по него. Състоянието се назовава орален лихен планус.

Бялото покритие на езика може да бъде вследствие от нарушени процеси в далака и стомаха. Белият език може да свидетелства и за претрупана храносмилателна система или проблеми с киселинния рефлукс . Може да е породен също от дисбаланс на бактериите в червата, хранителен недостиг или стрес.

Белите петна по езика може да се стържат благодарение на супена лъжица всяка заран преди измиването на зъбите . При по-продължително упражняване, се отстраняват сполучливо бактериите. Друг вид е езикът да се изтърква с четката за зъби всекидневно.

Хората, които избират потреблението на естествени артикули, могат да опитат с алое вера . Сокът е ефикасен против признаците на бял език. Той понижава възпалението на папилите и отстранява бактериалните инфекции.

Содата за самун има ексфолиращо деяние и може да помогне за изстъргването на труднодостъпните места по езика, в това число и мъртвите кафези , които водят до появяването на бели петна.

Свързани публикации.. Херпесни инфекции в устата на детето 0 Обезцветяване на езика – какво го предизвиква? 0 Диагностика по езика – какво ни споделя цвета му? 0

Жабуренето с кокосово, бадемово, сусамово масло, зехтин или масло от жожоба за 10-20 минути всеки ден, може да извлече устните бактерии.

Куркумата също е противовъзпалително средство, което обезврежда инфекциите, които предизвикват бял език.

Има случаи обаче, когато са нужни по-сериозни способи за отстраняването на белите петна по езика. Препоръчва се посещаване при стоматолог , с цел да се открият аргументите за тях и да се назначи лекуване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР