Кога ще бъде поставена шумоизолираща преграда над с. Чурек? Това

...
Кога ще бъде поставена шумоизолираща преграда над с. Чурек? Това
Коментари Харесай

Сключен е договор за шумоизолираща преграда над с. Чурек, стана ясно след въпрос на Иван Ченчев

Кога ще бъде сложена шумоизолираща бариера над с. Чурек? Това попита заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” и депутат от София-област Иван Ченчев служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова по време на парламентарния надзор. 
„ За този проблем алармирам от съвсем 5 години към този момент шестима министри. Какви ли неща не чухме, че все нямало интерес към поръчката, а хората там страдат. Селото се намира на 10 км от табелата за София и е ситуирано безусловно под автомагистрала „ Хемус ”. Има звук, има прахуляк – ненужно е да разказвам на какво са подложени живущите там. Каква информация имате по въпроса, с цел да знаем какво да кажем на хората ”, обърна се към министъра Ченчев от парламентарната естрада.
От отговора на министър Коритарова стана ясно, че на 29 март 2024 година АПИ е сключила контракт с реализатор със периоди 60 календарни дни за планиране и 120 календарни дни за осъществяване, а до края на месец април следва да се подписа и подобен за контрол, с цел да може допустимо най-скоро да стартират строително-монтажните действия. 
„ Обнадеждаващо е това, което чух. Това касае хората и се веселя, че и Вие го разбирате. Надявам се, че всичко ще се случи в период, с цел да можем да свършим нещо в действителност потребно за няколко генерации български жители ”, реагира на информацията Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР