Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи днес на граничните

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи днес на граничните
Коментари Харесай

Стоянов връчи на граничните полицаи ключове от чисто нови автомобили /снимки/

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи през днешния ден на граничните служители на реда ключовете на първата пратка от 40 автомобила с висока проходимост, оповестиха от полицията.
„ Със сигурност в Министерство на вътрешните работи имаме казус – единствено за 7-8 месеца да започва социална поръчка, която да мине през цялата процедура, да приключи и физически да стартира доставката на колите. Тук е мястото да благодаря на всички чиновници, главно от Групово дело „ Гранична полиция “, на екипа, който постави големи старания през днешния ден всичко това да се случи “,  коментира вътрешният министър.
Той напомни откритата извънредно тежка обстановка, когато поема управлението на ведомството на 6 юни м.г. – незаети към 450 щатни бройки на чиновници с полицейски пълномощия и липса на високопроходима техника.
„ Имаше районни дирекции в страната, със зачислени по щат към 50 автомобила, от които в придвижване бяха не повече от 7-8. Тогава доста бързо се ориентирахме, анализирахме обстановката и достигнахме до извода, че би трябвало да създадем безусловно всичко допустимо с цел да доставим нужните коли “.  Днес това е първата, само че доста постоянна крачка в тази посока, с нескрита наслада означи министър Стоянов и акцентира, че когато управлението изисква резултати от граничните служители на реда, то е длъжно да ги обезпечи материално и физически. „ Получавайки тези коли за защита на държавната граница ние ставаме още по-сигурен, по-надежден и по-предвидим сътрудник за защита на външната граница на Европейски Съюз. Когато ние сме мощни с техника като тази, няма значение кой е против нас “, сподели още вътрешният министър. Той завеща на сътрудниците да  управляват новите коли отговорно и безаварийно.
Това е дълго чакан ден от всички нас, съобщи шефът на ГДГП гл. комисар Антон Златанов. Той благодари на управлението на Министерство на вътрешните работи за подхванатата поредна политика в обезпечаването на нужния запас, с който граничните служители на реда да извършват главната си задача – опазването на нашата граница. Гл. комисар Златанов уточни, че днешното събитие е първа крачка към целенасоченото техническо съоръжение на състава. Той благодари на сътрудниците си, които отговорно  и ежедневно извършват  своите отговорности, макар трупаните с години проблеми с липса на подготвени фрагменти и профилирани моторни транспортни средства.
На церемонията участваха заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, и.д. основен секретар основен комисар Димитър Кангалджиев, шефове на дирекции в Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР