Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че може да намали цените на

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че може да намали цените на
Коментари Харесай

Ryanair сваля цените заради конкуренцията

Нискотарифната самолетна компания Ryanair разгласи, че може да понижи цените на билетите с до 9% по някои направления вследствие на предстоящото усилване на конкуренцията сред фирмите през идващите няколко месеца.

Предупреждението на най-големия европейски транспортьор идва след сходни мнения по отношение на натиска върху ценовите равнища от съперници на Ryanair - EasyJet и Wizz Air, направени през последните няколко седмици.

Конкуренцията нараства поради измененията в потенциала на полетите от Турция и Северна Африка, изясняват от самолетната компания.

Коментарите удариха акциите на Ryanair макар оповестените данни за увеличена облага. Печалбата преди налозите набъбна с 55% до 397 милиона евро за тримесечието, завършило на 30 юни. За това помогнаха многото пътувания по Великден. Приходите се усилиха с 13 на 100 до 1.68 милиарда евро.

Средните цени през тримесечието са се повишили с 1% до 40.30 евро и все пак "Райън ер " оповестиха, че разликата се дължи на доста мощния април, поради Великден.

Авиокомпанията предвижда, че цените ще паднат до 5% за 6 месеца, до края на септември, и до 8% през идващите 6 месеца - до края на март 2018 година

Очакваме да ценовата среда да остане доста конкурентна, разяснява основният изпълнителен шеф Майкъл О’Лиъри.

Предупреждението аргументи 4.7-процентен спад в акциите на Ryanair при започване на търговията. Акциите на EasyJet паднаха с 3.5%, а на притежателя на British Airways, IAG, - с 2.5%.

Ryanair повтарят и предизвестието си за нарушавания при голям брой полети сред Англия и Континентална Европа, в това число анулация на полети, в случай че, договарянията по Брекзит не реализиран двустранни съглашения по отношение на полетите.

"Имаме потребност от изясненост, тъй че да планираме графика си за 2019 година ", споделя финансовият шеф Нийл Соран пред Би Би Си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР