Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака с толкова

...
Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака с толкова
Коментари Харесай

Петков: Една трета от украинската армия е унищожена

Никой не очакваше толкоз бърза и масирана офанзива с толкоз доста жертви. Една трета от украинската войска е унищожена, има гърмежи в цялата страна. Това сподели министър-председателят Кирил Петков пред публицисти в Брюксел. Според него до дни Украйна може да е паднала.

Той подсети, че позицията на НАТО, че боен спор сред Алианса и Русия няма да има. Ненамесата по боен метод в Украйна е реалност. Никой от нас не рискува армиите си в борбата.

Европейски Съюз излиза с общи дейности, които включват общи ограничения. Разговорите по отношение на това какъв брой да са съществени глобите, не престават и през днешния ден. Русия не се интересува от дейностите на Европа, само че всяка експанзия би трябвало да има цена ", сподели още Петков.

„ По време на вчерашните диалози се включи и президентът на Украйна Володимир Зеленски. Стряскащо е, този човек молеше за помощ и поддръжка. Един човек, който може би до 48 часа няма да е жив ", добави министър председателят.

„ Млади момчета – и от украинска, и от съветска страна – сега умират поради един водач, който седи от другата страна на масата и взима извънредно неверни решения. Руските бойци даже не са знаели, че отиват на боеве – мислели са, че ще вземат участие в учения ", съобщи Кирил Петков.

Премиерът акцентира, че би трябвало да се намерения за връзката сред цената на газа и на газа в Европа. Специално за България енергийната сигурност остава главен приоритет.

Говорихме с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис за това, че гръцката връзка става извънредно значима ", сподели Петков.

Премиерът акцентира, че са пропилени години, през които тя не се е случила и вследствие на това в този момент и ние, и Европа „ усещаме мощната съветска взаимозависимост “.

„ Толкова ме е гняв, че сега след 11 година градеж тази гръцка връзка не е направена. Надяваме се, че „ Лукойл “ ще продължи да работи със същия интензитет. Имаме увещание, че няма прекъсване на производството “, акцентира министър председателят.

Според Петков занапред се чакат засилени хибридните офанзиви на Русия против страните в Европейски Съюз.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР