Нигерийски готвач постави нов световен рекорд за най-дългото време, прекарано

...
Нигерийски готвач постави нов световен рекорд за най-дългото време, прекарано
Коментари Харесай

Нов световен рекорд: Нигерийка готви в продължение на 100 часа без прекъсване

Нигерийски готвач сложи нов международен връх за най-дългото време, прекарано в готвене без спиране, оповестиха АП и Ройтерс.

Хилда Баси стартира своя опит да усъвършенства международния връх за най-дългото време, прекарано в дълготрайно готвене предишния четвъртък. Предишният връх от 87 часа и 45 минути държеше индийския готвач Лата Тондон.

В продължение на 100 часа Баси готви без спиране в нигерийския град Лагос – по този начин тя се трансформира в национална сензация. Световните върхове на „ Гинес “ обявиха, че първо би трябвало да прегледат всички доказателства, преди публично да потвърдят новия връх.

Докато хиляди локални поданици и голям брой известни персони насърчаваха Баси денонощно онлайн, доста други фенове наблюдаваха събитието в действително време онлайн.

С този връх нигерийката желае да покаже какъв брой работлива и непоколебима е нигерийската юноша, а също и да трансформира събитието в акция за поддръжката на младите африкански дами, които са подценени от обществото.

„ Дори когато става въпрос за марките, с които искаш да работиш, все едно би трябвало да изминеш в допълнение разстояние, с цел да те вземат на съществено “, сподели Баси. Тя добави, че също се надява светът да научи повече за нигерийската кухня.

Носителката на новия връх подготви десетки нигерийски деликатеси – от супи до яхния и разнообразни протеинови ястия. Едно от най-емблематичните западноафрикански ястия, наречено Джолоф ориз, също беше част от менюто. Баси правеше единствено петминутни почивки на всеки час, както и по една едночасова отмора на всеки 12 часа, с цел да има опцията да си вземе душ и да премине медицински инспекции.

„ Устремът, упоритостта и издръжливостта на Хилда провокираха огромен интерес и осведоменост към уникалността на нигерийската храна “, сподели президентът на Нигерия Мухамаду Бухари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР