Нигерийската футболна асоциация наложи едногодишно наказание и глоби с 5000

...
Нигерийската футболна асоциация наложи едногодишно наказание и глоби с 5000
Коментари Харесай

Нигерийски треньор беше изхвърлен от националния отбор

Нигерийската футболна асоциация наложи едногодишно наказване и санкции с 5000 $ на треньора от националния тим Салису Юсуф поради рушвет, заяви АП. Той е приел сумата от 1000 $, препоръчани му от кореспондент под прикритие, представящ се за футболен сътрудник, който против парите е изискал избрани играчи да бъдат извикани в националния тим.

Юсуф беше първи помощник на немския старши треньор Гернот Рор на финалите на Световното състезание в Русия през лятото, а преди този момент води Нигерия на шампионата за купата на Африканските народи.

Журналистът се е срещнал с треньора точно преди континенталния шампионат, който се състоя през януари и февруари, с цел да прати повиквателна на бранителя Осас Окоро и на халфа Рабиу Али. От федерацията обявиха, че няма доказателства, че получената сума е повлияла за избора на двамата в състава, защото упованията са били те да бъдат извикани. Все отново от централата са решили да наложат наказване на Юсуф, защото приемането на пари по сходен мотив е строго неразрешено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР