Ние сме следващите в списъка на Кремъл“ - с това

...
Ние сме следващите в списъка на Кремъл“ - с това
Коментари Харесай

Удар! Кирил Петков със стряскащи обвинения към Русия

„ Ние сме идващите в листата на Кремъл “ - с това заглавие изведено от думи на премиера в оставка Кирил Петков, английският вестник „ Таймс “ споделя за политическата обстановка в България.

Кирил Петков научи един значим урок за битката с корупцията в Източна Европа по време на късия си мандат като министър-председател на България.

" Ограничихме корупцията на локално равнище, само че открихме, че имаме по-голям зложелател: съветското въздействие ", сподели той. " Не разбирахме, че корупцията и съветското въздействие в България са едно и също нещо. Корупцията е най-хубавият външнополитически инструмент на Москва на Балканите. "

Така пък стартира обява на лондонския в. " Таймс ", в която създателят Том Кингтън споделя, че съгласно Петков той си е основал мощни врагове в Русия, когато е прекратил зависимостта на България от газовите доставки и е почнал да я замества с газ от Азербайджан.

" Азерският газ коства три пъти по-малко от газа на " Газпром ", само че предходното държавно управление някак си се отхвърли от него. Казаха, че няма водопровод, само че се оказва, че имаме съществуваща връзка, която е задоволителна. Някой се беше договорил да заплати три пъти повече ", сподели той.

" Трябва да си извънредно малоумен - или подкупен - с цел да направиш това ", добавя Петков.

В изявлението за " Таймс " в " огромния кабинет от руската ера в София " министър председателят споделя още, че Москва е реагирала на договорката, като е разпалила опозицията в Народното събрание, което е довело до вота на доверие към неговото държавно управление предишния месец. Седмица по-късно той отвърна на удара, като изгони 70 съветски дипломати.

Сходна скица той вижда и във връзка вдигнато на ветото на България върху молбата за участие в Европейски Съюз на Северна Македония, макар съпротивата на Русия.

" Русия влияеше от двете страни на границата ", сподели той. " Видяхме координирани дейности, когато нашите националисти излязоха с медийни начинания, преди културният ни офис в Северна Македония да бъде опожарен. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР