Ние от Движението за права и свободи първи алармирахме с

...
Ние от Движението за права и свободи първи алармирахме с
Коментари Харесай

Имрен Мехмедова: Ние от ДПС първи алармирахме за риска от продоволствена криза

Ние от Движението за права и свободи първи алармирахме с декларация за риска от продоволствена рецесия.

  Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Имрен Мехмедова, член на Комисията по земеделие, храни и гори, по време на дебатите по Закона за подкрепяне на земеделските производители, импортиран от ръководителя на комисията Пламен Абровски („ ИТН ”).

Движението за права и свободи направи своите оферти при актуализация на бюджета. Движение за права и свободи обезпечи спомагателни 300 млн. за подкрепяне на бранш земеделие, напомни Мехмедова.

В момента Европейската комисия дава една опция на всички страни членки да поддържат земеделските си производители. Смятам, че всички в тази зала е редно да подкрепим този законопроект на първо и второ четене, с цел да може в действителност този запас да доближи до българските земеделци и да спасим нашето родно произвеждане, безапелационна бе Имрен Мехмедова.

Промените в закона са свързани с използването на специфичната мярка за изключително краткотрайно подкрепяне от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР) в отговор на последствията от войната в Украйна.

Мярката дава опция на страните членки да употребяват наличните средства по настоящите стратегии за развиване на селските региони, в размер до 5% от общия принос на ЕЗФРСР за 2021-2022 година, за поддръжка на наранени от рецесията аграрни производители и дребни и междинни предприятия. Подкрепата следва да се насочи към най-засегнатите бенефициери, като страните членки могат да дефинират условия за допустимост и, когато е оправдано, справедливи и недискриминационни критерии за асортимент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР