Невзривена бомба от времето на Втората световна война, която, след

...
Невзривена бомба от времето на Втората световна война, която, след
Коментари Харесай

Детонираха невзривена бомба от Втората световна война във Великобритания

Невзривена бомба от времето на Втората международна война, която, откакто бе открита, провокира една от най-големите евакуации в спокойно време в историята на Англия, бе детонирана сполучливо в намерено море, заяви през днешния ден английското министерство на защитата, съобщи Асошиейтед прес.

Огромната 500-килограмова бомба бе открита във вторник в задния двор на къща в Плимут, пристанищен град на югозападното крайбрежие на Англия. Повече от 10 000 локални поданици бяха евакуирани, с цел да се подсигурява тяхната сигурност, до момента в който под боен ескорт невзривената бомба бе превозена през гъсто обитаем жилищен регион до спусково оборудване и качена на ферибот, откъдето бе превозена в намерено море.

Плимут, където епохи наред се разполагат огромни английски военноморски бази, е бил един от най-тежко бомбардираните градове във Англия по време на Втората международна война. По данни на локалните управляващи при 59 обособени въздушни набези в града са починали 1174 мирни поданици. В резултат на набезите от въздуха в Плимут са били разрушени съвсем 3800 жилища, а на още 18 000 са били нанесени съществени вреди.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР