Нещо ме смути като разбрах, че голямата инвестиция от един

...
Нещо ме смути като разбрах, че голямата инвестиция от един
Коментари Харесай

Илиян Василев: Компанията с инвестиция от милиард е фонд, който управлява парите на Путин

Нещо ме смути като разбрах, че огромната инвестиция от един милиард, с която Петков се похвали е Gemcorp. Отдавна проследявам тази компания, и нейната съгласуваност с кръга към Путин. Това е фонд, който ръководи парите на Путин. Е несъмнено, това не става директно, а през изнесени в чужбина компании и сметки, тъй че пред хората излиза, че са чисто западни хора.

И несъмнено, изплува историята с плана за акумулатори за един милиард $, който бие по нелепост концепцията на някогашните за Държавна петролна компания и мрежа от бензиностанции. От една страна Борисов с идиотския му кръг от котараци, които унищожиха ПАВЕЦ Чаира, от друга новите юнаци с батериите. Аман.

Още по смущаващо, че някой нещо подписва с някакви компании за импорт на енергийни първични материали, за ВЕИ. Не разбирам, какво дават те, какво дава страната. И в случай че ще влагаме къде е процедурата на състезателност. Ако ще даваме европари за тези акумулатори, би трябвало да има открита процедура, през коя компания ще стане. Ако те ще влагат, против какво. И какво най-после едни съветски олигарси ще заменят други съветски олигарси на българския терен и единствено медиаторите ще се сменят. Първанов, Борисов, Радев и идващия. За това ли борихме?

Нека бъде ясно - няма да схванат по какъв начин ще приключат с властта си, по бързо от топенето на ланския сняг. Нямат концепция какъв брой бързо?

Да повторя - ще внасят газ - ОК къде са откритите търгове, прозрачността, конкуренцията, с които да развият пазара. То в случай че е за това да уредим нашите да посредничат - Булгаргаз си беше направил системата - от президенти през министри и депутати, до шефове на държавни компании.

Предупреждавам - или по транспарантния и почтен метод, или по никакъв начин.

Илиян Василев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР