Непоставеният Мартон Фучович е първият финалист в АТР 250 тенис

...
Непоставеният Мартон Фучович е първият финалист в АТР 250 тенис
Коментари Харесай

Мартон Фучович стигна в София до втори финал в кариерата

Непоставеният Мартон Фучович е първият финалист в АТР 250 тенис шампионатът София Оупън.

Унгарецът направи поврат в зала „ Арена Армеец “ против Матео Бератини от Италия и го победи с 5:7, 7:5, 6:3 след 2:17 часа игра. Така Фучович ще играе за повторно в кариерата си в мач за купата след шампионата в Женева на клей, който завоюва през предходната година.

Беретини, който в профил по пътя си лидера Карен Хачанов и №6 Фернандо Вердаско, стартира по-агресивно. Римлянинът взе първата част с пробив в 11-ия гейм.

В идната част 53-ият в ранглистата италианец изглеждаше доста покрай триумфа. В деветия гейм той пропусна точка за брейк, която играеше ролята на прикрит мачбол. От този миг 26-годишният Фучович подвигна равнището си, а противникът му се умори и стартира да бърка постоянно. Унгарецът изравни сетовете с пробив в 12-ия гейм.

Фучович, който е №47 в света, продължи серията си до 3:0 с пробив във втората игра. До края той контролираше изцяло събитията. В заключителния гейм стигна до мачбол и го осъществя след бекхенд в мрежата на Беретини.

Съперникът на Мартон Фучович в неделния край се дефинира в мача сред №3 Данийл Медвев (Русия) и №7 Гаел Монфис (Франция).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР