Неотдавна на плавателни съдове, самолети и техните екипажи в света

...
Неотдавна на плавателни съдове, самолети и техните екипажи в света
Коментари Харесай

Без машинист и коловози: Изгубен влак лети във времето и пространството

Неотдавна на плавателни съдове, самолети и техните екипажи в света - считания за анатемосан Бермудския триъгълник.

Загадъчните изгубвания, при които в доста случаи липсват значими доказателства като остатъци и тела на пасажери и екипаж, обезоръжават науката да изясни протичащите се явления в дълбините сред Маями, Пуерто Рико и Бермудските острови.

Днешната история е доста сходна и до момента в който в визиите ни търсенето на аероплан в океана наподобява релативно сложна задача, то става известно и откриването на липсващ 3-вагонен трен със 106 пасажери също би могло да се окаже задача невъзможна.

Мистериозното изгубване на пътнически трен в Италия остава в историята без логически отговор. Според някои вярвания влакът се движи без железопътни релси и ватман, изчезва и се появява още веднъж на разнообразни места пространството и времето.

Последното първокласно пътуване… в тази галактика

През 1911 година италианската железопътната компания Zanetti възнамерява първото пътешестване на първокласна влакова комбинация, предопределена за къси туристически пътувания на локални заможни италианци през изящен маршрут в северната част на страната.

Както е добре известно, първите парни локомотиви се появяват в зората на XIX век и скоро с изключение на вагони с въглища и дървесина, стартират да оферират и транспорт на пасажери. Автомобилите и авиацията обаче бързо изместват интереса от пътуването с железница, което най-вероятно е повода за търсене на метод влаковете да запазят своята прелест и в бъдеще.

Може би подобен е бил замисълът и на компанията Zanetti - да предложи прелестно туристическо преживяване за представителите на елита, което да стане известно и доходоносно начинание. Представете си локалния „ Ориент Експрес “ - първокласен трен, предлагащ незабравимо прекарване - безвъзмездна обиколка из чудни естествени хубости в улеснение, комфорт и първокласно обслужване.

Според градската легенда първокласната комбинация била подготвена да отпътува на 14 юни 1911 година Пътуването протичало обикновено и прелестно за всички над 100 пасажери, които се наслаждавали на пътуването, водили приятни диалози с вкусна храна и аперитиви в ръка.

Маршрутът на туристическото влакче включвало и прекосяване през планински тунел, който към това време е считан за най-дългия издигнат в Европа. Именно в този сектор историята завършва - влакът влиза в тунела и просто изчезва безследно.

Местните управляващи организирали доброволци, които да обходят тунела от началото до края, само че избавителният екип не открива нито една диря от влака, пасажерите или екипажа. Въпреки изказванията че влакът в никакъв случай не е напускал тунела, управляващите не се съгласяват, че той просто е липсващ в планината.

След възобновено търсене спасителите откриват двама оживели, лутащи се в тъмния под земята кулоар. Те обяснили, че след влизане в тунела, влакът се извършил с гъста мъгла, усетили мощни трептения и се чул мощен дразнещ звук. Последното нещо, което могли да си спомнят, е по какъв начин скачат от влака.

По-късно излиза наяве, че мъжете страдат от проблеми със съня и стресово разстройство. Техните показания не са помогнали за по-нататъшното разплитане на загадката. Според някои сведения след случая тунелът е бил зазидан или бомбардиран през Втората международна война, само че сигурно в никакъв случай повече не е възобновен.

Не трен, а машина на времето

Според редица трудове след своето изгубване влакът-призрак е видян на няколко места по света, в предишното и бъдещето.

Мнозина свързват изчезналия трен с роман на духовник, 400 години преди изгубването на влака и доста преди появяването на железниците. Монахът от град Модена (в Северна Италия) споделя за появяването на голяма железна тръба, бълваща черен пушек, цялостна с хора, облечени в странни облекла, да доближава към стените на манастира, само че от боязън монасите не позволили никой наоколо до святото място.

Като машина на времето, влакът още веднъж се появява през 1845 година Този път в Мексико. Местен доктор разказал по какъв начин от нищото се появила група от 106 италианци, облечени в странни облекла. Всички твърдели, че са пристигнали с трен от Рим, а един от тях носел със себе си табакера с дата 1907 година Пришълците били диагностицирани с рядкото събитие всеобща полуда.

В търсене на непозната причинност

Обратно в Европа ни води информация от 1955 година Някъде по железопътните линии покрай град Балаклава (югозападното крайбрежие на Кримския полуостров), локален служащ разказал по какъв начин трен се появил в тъмното и прегазил няколко пилета. Тази преживелица е разказана на писателя Николай Черкашин. Необявеният в разписанието трен се движил в сектор, където релсите били отстранени и не приличал на влаковете, които всекидневно минавали през града.

Сходно с всички други свидетелства, влаковата комбинация била формирана от локомотив и три пътнически вагона. След доста години Николай Черкашин, се натъкнал на материал в локален вестник за италианската жп мистерия. Той свързал двете истории и решил да потърси научно пояснение на странното събитие.

На напред във времето излязла непозната до момента доктрина - закон за опазване на времето. Черкашин счита, че е допустимо съществуването на хронално поле на Земята, което е било нарушено в резултат на мощен земен трус наоколо до загадъчният тунел. Смята се, че пукнатини в земната повърхнина под планината, са основали времева особеност на входа на тунела. Така влакът да се озовал в “реещо ” се във времето и пространството поле и продължава своето пътешестване и до през днешния ден.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР