Нека бъдем честни! Истината е, че много от нас не

...
Нека бъдем честни! Истината е, че много от нас не
Коментари Харесай

Никой не вярваше, но ТОВА е най-лесният начин да спрете остаравянето

Нека бъдем почтени! Истината е, че доста от нас не получават целесъобразните осем часа сън всяка вечер. Въпреки това, като се има поради, че сънят потвърдено понижава равнищата на стрес и ни оказва помощ да поддържаме здрав дух и тяло, бихме си помислили, че всички щяха да се прибират и да си лягат в девет вечерта.

Както се оказва обаче, сънят има и голям резултат върху кожата ни. Ето и за какво:

Докато спим кожните ни кафези се регенерират. След дълъг ден на битка с ултравиолетовите лъчи, замърсяването, потта и мръсотията, кожата е извънредно изтощена и има потребност от дълга отмора.

Докато спим, кожата ни минава в режим на възобновяване. Всъщност процесът на регенерация през нощта може да бъде до три пъти по-бърз, в сравнение с денем. Това значи, че неналичието на сън освен не оказва помощ, само че и вреди съществено на кожата и здравето ни.
 Педиатър: Никога не хранете детето си с тези неща Педиатър: Никога не хранете детето си с тези неща
Проблемите със здравето при децата могат да бъдат провокирани освен от най-разпространените нездравословни артикули – чипс, фастфуд и...

Това е и повода множеството артикули срещу стареене да се предлагат да се ползват през нощта (освен че по този начин се заобикаля излагането на слънце). Използването на верните артикули за грижа за кожата е неотложно, само че сънят е от не по-малко значение.

Тялото ни създава колаген до момента в който спим, а колагенът е от основно значение за поддържането на гладка кожа. И до момента в който някои кремове усилват производството му, не могат да създадат това, което осем часа здрав сън биха постигнали.

След като заспим, тялото стартира да създава хормони на растежа. Тези хормони ни подсигуряват това, че кожата създава и задоволително колаген, който оказва помощ тя да остане стегната и да се възвърне след акнето или белезите по тялото.

Не на последно място: по този метод кожата и цялото ни тяло си почиват от напрежението. Имаме опция да съберем нови сили за идващия ден и да се заредим с сила. Затова ви съветваме да не пропускате часовете за сън даже и през летните дни за забавление и късни вечери с другари.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР