Неизвестен мъж на около 50-годишна възраст в Германия хвърли в

...
Неизвестен мъж на около 50-годишна възраст в Германия хвърли в
Коментари Харесай

Изнудвач в Германия сложи отрова в бебешки храни и поиска откуп

Неизвестен мъж на към 50-годишна възраст в Германия хвърли в смут Германия откакто изпрати писмени закани до веригите Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma и Rewe, че е поставил отрова в хранителни артикули, в това число бебешката храна, предлагана в съответен магазин във южния град Фридрихсхафен. Мъжът е изискал откуп от 10 милиона евро от веригите в Германия, в които се предлага бебешка храна, с цел да спре да поставя отрова в опаковките.

Веднага е подхваната профилирана полицейска акция, при която са били конфискувани посочените в писмата храни. Органите на реда побързаха да успокоят жителите, че " доста безсъвестен човек е направил действието ", само че няма мотив за суматоха. 

Писмото е получено на 16 септември късно вечерта, оповестява немският таблоид " Билд ". По информация на вестника, в 5 от магазините на веригите фактически е открита отрова, която може да повреди съществено детското здраве.

От полицията показват, че артикули с отрова не са били откривани отвън Фридрихсхафен, осведоми TheLocal.de. 

Мъжът e действал по прецизен проект като е сложил отрова в артикули на разнообразни производители. Отровните храни са влезнали в магазините в събота, само че са по складовете и към момента нито един клиент не е закупил рисков артикул. Натискът върху веригите обаче е голям.

Освен до фирмите писмените закани са изпратени и до полицията. Според немските медии  изнудвачът твърди, че отровните артикули са влезнали в складовете на питателните магазини и дрогерии, както в Германия, така и в чужбина.

Полицията разполага с видео запис на неидентифицирания мъж, на който се вижда той да поставя бурканчета в магазина във Фридрихсхафен. Тя популяризира фотоси на обвинения и моли жителите за подпомагане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР