Недоволни от решението да бъдат отзовани 70 руски дипломати се

...
Недоволни от решението да бъдат отзовани 70 руски дипломати се
Коментари Харесай

Протест в София срещу решението за експулсирането на руските дипломати

Недоволни от решението да бъдат отзовани 70 съветски дипломати се събраха на митинг пред храм-паметника " Александър Невски " в София, осведоми Българска национална телевизия. Протестът е под надпис " България не желае война против Русия ".

Организатор на демонстрацията е " Русофили за възобновление на Отечеството ".

Партията осъди решението на, като назова акта му злотворен. Според " Русофили за възобновление на Отечеството " това ще нанесе тежки вреди на туризма, стопанската система и българския народ .

Според тях доказателства за връзки на дипломатите със службите не са били показани.

На митинга участва и депутатът от " Възраждане " Цвета Галунова, която съобщи, че от партията желаят страната да поддържа естествени връзки с Русия, а експулсирането на дипломатите дефинира като стъпка към късането на дипломатически връзки сред двете страни.

Припомняме, че дейностите на премиера предизвикаха реакция на съветското посолство у нас. Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова съобщи, че с България. Тя връчи вербална нота, с която в безусловен звук се слага искане за отдръпване до 12 ч. на 1 юли 2022 година на нотите за оповестените за личност нон грата чиновници на съветските задгранични представителства.

Премиерът Кирил Петков също направи коментар. Той прикани Митрофанова да изтегли нотата си.
 Кирил Петков прикани Митрофанова да си изтегли нотата си
Кирил Петков прикани Митрофанова да си изтегли нотата си

Убедени сме, че българо-руските връзки могат да продължат да се развиват в сферите от съвместен интерес, уважавайки значимите за всяка от нашите страни ценности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР