Недостигът на работници във Великобритания е довел до истинска криза

...
Недостигът на работници във Великобритания е довел до истинска криза
Коментари Харесай

Британските свинеферми изпитват остър недостиг на работна ръка

Недостигът на служащи във Англия е довел до същинска рецесия в свинефермите, където има към 70 000 свине, за които няма кой да се грижи след напускането на източоевропейците, написа „ Гардиън “.
Британската хранително-вкукова индустрия насочи обезверен апел към държавното управление да вкара „ специфични визи за възстановяне от Ковид-19 “, с цел да бъдат привлечени задгранични служащи и да се реши рецесията със снабдителната верига, откакто свиневъдите се оплакаха, че може да се наложи наложително кръвопролитие на по-големи количества от нормалното на изцяло здрави животни заради дефицит на служащи в свинефермите, които да се григжат за тях. Но даже и това ще бъде проблем, тъй като по принцип има изострен дефицит на касапи и работици в цеховете за преправка на храни. 
Заради Брекзит и Ковид-19 доста източноевропейци, които са главната работна ръка в бранша, напуснаха Англия и не се върнаха, написа „ Гардиън “. По данни на английската Асоциация на месопроизводителите в месопреработвателната  индустрия, в която две трети от служащите не са британци, има дефицит от най-малко 15% от нужната работна ръка. 
Голям проблем е и острият дефицит на водачи, изключително на тежкотоварни камиони. Всичко това води до нарушение на снабдителната верига, вследствие на което тук-там на Острова се появиха празни лавици по супермаркетите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР