Не вярно, че българските служби за сигурност са пробити. Това

...
Не вярно, че българските служби за сигурност са пробити. Това
Коментари Харесай

Георги Кръстев: Българските служби не са пробити, имат доверието на съюзническите

Не правилно, че българските служби за сигурност са пробити. Това съобщи Георги Кръстев, някогашен чиновник в Национална работа " Сигурност ", по БНР.

Според него не може да се приказва за координиране на шефовете на служби с други служби и посолства:

" Няма такова нещо. Да се търси единодушие на друга работа за назначение на началник на наша работа - такова нещо няма. Тази процедура е с декрет на президента и с решение на Министерски съвет. Няма детайл на координиране ". 

Кръстев изясни, че след влизането на България в НАТО всички ръководители на служби, а и доста длъжностни лица, минават през изследване за надеждност от позиция на сигурността на НАТО и Европейски Съюз:

" Тези инспекции се правят по строга и единна методика от самата страна, която прави изследването в съответните институции. Ако това се възприема като някакво координиране, би било безусловно неправилна интерпретация, тъй като се съблюдават единни условия, но проучването се прави от националните органи. Няма никакъв детайл на координиране ". 

Той беше безапелационен, че българските служби се употребяват с огромно доверие от съюзническите служби в НАТО и Европейски Съюз. 

Георги Кръстев акцентира, че няма по какъв начин президентът като висш главнокомандващ да бъде изключен от процедурата по назначение на ръководителите на службите за сигурност.

Георги Кръстев е консултант в политическия кабинет на някогашния министър-председател Бойко Борисов и секретар на Съвета по сигурността. От 1993 година до 2003 година е работил в Национална работа " Сигурност " – Министерство на вътрешните работи, където е управлявал бранш за стратегически разбори. Георги Кръстев има присъдена научна и просветителна степен " Доктор " на тематика " Разузнаването в системата на националната сигурност на България ". Автор е на книгата " Разузнавателните служби в България - пораждане, развиване и вероятности ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР