Осъден на затвор до живот бивш полицай се барикадира в

...
Осъден на затвор до живот бивш полицай се барикадира в
Коментари Харесай

Осъден на затвор до живот полицай се барикадира в дома си

Осъден на затвор до живот някогашен служител на реда се барикадира в дома си. Днес излезе решението на Върховния касационен съд, с което той отива зад решетките за убийството на родителите си. Решението е дефинитивно.

Венцеслав Караджов обаче се барикадира в дома си и отхвърли да се съобщи. Казал и на адвокатката си Зоя Тошкова, че няма да го направи, а в случай че се наложи – щял да употребява и оръжие.

„ Обстановката доста се утежни, не чаках, че ще стане толкоз напрегната “, съобщи Тошкова пред „ 24 часа “. Тя не е пред къщата на Караджов, където е блокирано от полиция и жандармерия, а целият регион е отцепен.

„ Какво да върша там? Той ми съобщи безусловно: „ Аз почтен няма да лежа в пандиза! “, цитира думите му Тошкова. На молбите й, че може да стане и по-лошо, той отвърнал: „ След като аз почтен съм наказан, какво пречи още още двама -трима почтени да си отидат? “

Това значи, че той може да употребява и оръжие, в случай че се прибегне към силовото му извеждане от вкъщи на ул. „ София “. Именно там преди 8 години бяха убити родителите му Цветан и Божура Караджови след дълготраен спор за същия парцел. Униформени не изключват Караджов да прибегне до обезверени дейности и затова не разрешават никакви външни хора да се доближават в периметър от 50 м до жилището му.
Мощни прожектори осветиха къщата и целия двор
на барикадиралия се експолицай от Пловдив Венцеслав Караджов. От часове регионът в близост е отцепен от жандармерия и масирано полицейско наличие. Дрон непрекъснато кръжи над парцела, това се прави евентуално, с цел да има цялостна видимост при възможен опит за бягство от негова страна. Това обаче надали би могло да стане, защото зоната е завардена в огромен периметър и пиле не може да прехвръкне.

Непрекъснато прииждат нови подкрепления, сноват и огромни началници от полицията. На моменти дронът се издига високо, по-късно се снишава. Всичко това навежда на концепцията, че се готви взлом на дома за заключилия се някогашен служител на реда.

Брониран автомобил на Специализирания отряд за бързо реагиране се насочи и застана директно пред външната врата на парцела. От него излизат тежко въоръжени с каски.

„ Дано по-скоро завърши интервенцията “, приказват между тях униформени, които са застанали на по-заден проект.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР