Кампания за повишаване на осведомеността и мотивацията сред младите хора

...
Кампания за повишаване на осведомеността и мотивацията сред младите хора
Коментари Харесай

Стартира кампанията „Нашата планета, нашият климат“

Кампания за повишение на осведомеността и мотивацията измежду младежите за справяне с климатичните промени посредством поредност от научни работилници стартира измежду възпитаници и студенти в цялата страна. „ Нашата планета, нашият климат “ е акция на Програма „ Околна среда “ /ПОС/ 2021-2027 година и самодейността Wind of Change, която ще се организира в интервала 15 май 2024 г.-30 април 2025 г .

„ Инициативата е нова за България, по тази причина даваме поддръжка за популяризирането й. Кампанията е нужна, с цел да покажем с какви провокации във връзка с климатичните промени ще би трябвало да се оправим. Това е естествено продължение на дългогодишните старания на ПОС да предизвиква екологично схващане у младите жители в България “ , сподели Галина Симеонова , началник на дирекция „ Оперативна стратегия „ Околна среда “ в Министерство на околната среда и водите.

„ Всички ние като общество се вълнуваме от ограниченията за справяне с климатичните промени. Тази година е значимо, че ще сложим България в центъра на значимите климатични събития като сесията на 61-ия Междуправителствен панел по изменението на климата, който ще се организира в България. София ще е хазаин на този конгрес, което слага страната на картата на процеси, значими за обществото и света “ , сподели Виктор Атанасов , зам.-министър на околната среда и водите с сектор „ Климат “.

Според него това, че ще бъдем под светлините на прожекторите, е опция да покажем ангажираността на България .

„ Всеки от нас към този момент усеща резултатите от човешката интервенция, по тази причина е извънредно значимо да имаме предварителна защита и да изградим политики, чиито насоки ще очертае и сесията на IPCC “, сподели зам.-министър Атанасов и благодари на сътрудниците от Wind of Change за това, че поддържат напъните на институциите в работата с младежите, които ще бъдат по-отговорни и ще знаят за провеждането на политиките по изменението на климата, които остават от време на време невидими.

„ Климатичната фреска, посредством която ще се организира акцията под формата на игра измежду младежите, е доста забавен инструмент, който ще помогне да покажем по-ясно тематиката за климатичните промени “, сподели Миля Димитрова, началник на Главна дирекция „ Политики по изменението на климата “ в Министерство на околната среда и водите.

Според нея акцията е доста добра поради това, че ще се развие в цялата страна , а освен в София.

„ Бизнесът, политиците и всеки обособен човек – всички имаме отговорност планетата да остане прелестно място за живеене “ , сподели Магдалена Малеева, основател на самодейността Wind of Change.

Целевата публика на акцията са учениците от гимназиален стадий и студентите, сподели Гергана Берова от Wind of Change.

„ Целта е да повишим осведомеността, да ангажираме и мотивираме младежите и те да знаят, че има какво да създадат, както и да ги овластим, давайки им принадлежности за деяние “ , добави Берова.

Предвидено е в работилниците да се провеждат в 20 учебни заведения и университети с присъединяване на общо 500 възпитаници от 9, 10 и 11 клас и студенти. До края на образователната година играта ще се организира в четири учебни заведения и един университет . По време на работилницата участниците ще научат за климатичните промени и човешката активност, аргументите за някои климатични промени и следствията върху планетата.

Организаторите ще насърчат работата по групови планове на учениците и студентите, които да изчислят въглеродния отпечатък на всеки от тях, на цялото образователно заведение. Така ще може да се изготви и изготви и проект за понижаване на излъчванията във всяко образователно заведение, в което се е провела акцията.

Откриха Сигурната зона за непридружени деца бежанци в Харманли

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР