Нормализирането на отношенията с Турция гарантира и по-силното ѝ и

...
Нормализирането на отношенията с Турция гарантира и по-силното ѝ и
Коментари Харесай

Борисов: Турция е наш съсед, трябва да решим проблема с мигрантите



" Нормализирането на връзките с Турция подсигурява и по-силното ѝ и несъмнено присъединяване в НАТО. Споделяме това като цел ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов след работна среща с премиера на Чехия Андрей Бабиш, оповестява Агенция " Фокус ".

" Турция е наш комшия, би трябвало да решим казуса с мигрантите на масата за договаряния ", съобщи той. Премиерът Борисов уточни, че България и Чехия са на една и съща позиция във връзка с кохезионната политика.

Двамата са говорили и за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия. " По отношение на координираните дейности сред специфичните сили и на битката с тероризма, прането на пари и миграцията би трябвало да продължим да имаме нужния продан с Англия. Англия е извънредно значима и за общата европейска защита, и за НАТО ", съобщи след срещата Бойко Борисов.

" С доверието, положителния звук и другарството, които имаме с водачите на Вишеградската четворка и на остаряла Европа би могло да се откри решение за големите проблеми, които съществуват в Европа ", разяснява министър председателят.

" Без тяхното решение, не виждам по какъв начин Европа ще върви напред. Европа на две скорости е неприемлива за всички, ще поставим оптимални старания в тази посока ", сподели още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР