То си е спечелило прозвището Малката Тоскана, но истината е,

...
То си е спечелило прозвището Малката Тоскана, но истината е,
Коментари Харесай

Сулошова - селцето с една от най-дългите улици в света, на която живеят всички жители

То си е спечелило прозвището " Малката Тоскана ", само че истината е, че полското селце Сулошова има своята уникалност и е мъчно да бъде съпоставено с което и да било друго обитаемо място.
 Виганела и Рюкан - обитаемоте места, които си сътвориха лични слънца
Селата, които си сътвориха лични слънца

За да имат светлина всеки ден от годината

Сулошова в действителност е малко село в окръг Краков, локална административна област, част от провинция Малополша. Населението му е към 6000 души, само че най-забележителното е, че всички хора живеят на една улица.

Селцето е извънредно устроено и има един главен път. Посетителите, които не знаят това обаче, може и да не осъзнаят незабавно, че няма други улици, разклоняващи се от основната. Тя е дълга почти девет километра и от двете ѝ страни са струпани всички здания - както жилищни, по този начин и административни.

Встрани от тях пък са ситуирани зелени полета, които оформят самобитна мозайка. Погледнато от птичи взор, Сулошова наподобява на листо. А и самото селце се намира в регион с доста природа, гори и полета.

То е едно от най-дългите села в Полша, а повода да бъде устроено по този метод се крие зад неговата история. Преди време за хората е било по-лесно да живеят на една улица, най-много поради пътната връзка. Смята се, че Сулошова е учредено през XVI век от благороден армейски офицер.

Въпреки че е отделено от другите жилищни региони селото притегля туристи през цялата година. А то има какво да предложи, изключително напролет и лятото, когато естественият пейзаж е най-впечатляващ.

Туристите могат да посетят и главните атракции, измежду които са замъка от XIV век Pieskowa Skała и известната канара, наречена Maczuga Herkulesa, която е с височина от 30 метра. Местните скали, дерета и към 400 пещери, намиращи се в региона, също са съществени забележителности за посетителите.
 Когато от сантимент решаваш да си купиш цяло изоставено село
Когато решиш да си купиш цяло изоставено село

Сан Северино ди Чентола - любопитна туристическа дестинация

Не единствено туристите обаче си прекарват добре в Сулошова. Жителите наподобява живеят в цялостна естетика между тях и харесват живота си там. Така да вземем за пример всички се събират дружно, с жива музика, в дните на ягодите и картофите. И както във всяко друго малко обитаемо място, и в Сулошова всички се познават и обичат да клюкарстват, написа Express UK.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР