БЪРКЛИ, Калифорния (AP) — Теорията за еволюцията на Чарлз Дарвин.

...
БЪРКЛИ, Калифорния (AP) — Теорията за еволюцията на Чарлз Дарвин.
Коментари Харесай

Войната Израел-Хамас тества дали кампусите са свещени места за реч и протест

БЪРКЛИ, Калифорния (AP) — Теорията за еволюцията на Чарлз Дарвин. Стивън Хокинг за Големия гърмеж. Милиони студенти за цивилен права и против войната във Виетнам.

Те бяха провокативни в своето време, артикули на блян, който държи университетите като свещени пространства за спор, нововъведения — и даже гражданска война. Но смъртоносната офанзива на Хамас против Израел от 7 октомври и произлизащата от това война в Газа подлагат на тестване това усещане, защото гневът от бруталната военна акция се сблъсква с политиката по време на изборите и опасенията за антисемитизма тук-там, където се допуска, че господства свободата на изложение.

„ Където има доста предпочитание да се учи, там по нужда ще има доста разногласия, доста писане, доста мнения; защото мнението на положителните хора е единствено познание в развой на основаване “, написа поетът Джон Милтън, ученик на Кеймбриджкия университет, в своя етюд от 1644 година против цензурата в издателската активност. „ Дайте ми свободата да знам, да изрич...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР