Минисериал за 90-те години и причините довели до авторитарното управление

...
Минисериал за 90-те години и причините довели до авторитарното управление
Коментари Харесай

YouТube сериалът, който раздели опозицията на Путин в изгнание

Минисериал за 90-те години и аргументите довели до властническото ръководство на Русия провокира изострен спор измежду съперниците на Путин в заточение.

В основата на спора е документален филм на екипа на рецензия на Кремъл Алексей Навални, който почина в съветски затвор. Минисериалът на един от най-близките сътрудници на Навални - Мария Певчих споделя за събитията след рухването на Съветския съюз и довели Владимир Путин на власт. " Предатели " е оповестен в три елементи в YouTube.

Поредицата обаче не се посреща единомислещо от критиците на Путин.

Минисериалът разгневи Михаил Ходорковски, написа немското издание " Шпигел ". Бившият олигарх, които също прекарва години в съветски затвор, се приема от значително опозиционери като знак на вяра против режима в Кремъл.

Сериалът се концентрира върху първите години в Русия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година: от Борис Елцин и неговите приватизационни промени до първите съветски олигарси като Роман Абрамович, Борис Березовски и други.

Певчих упреква тях и други участници в процеса по приватизация, че са забогатели за сметка на съветското население. Тогава акции на държавни предприятия се продават на търгове. Процесът основава дребен първокласен кръг от супербогати олигарси с огромно политическо въздействие. Те съумяват ловко да усилят дяловете си в предприятията.

По-късно, в края на 90-те, точно те проправят пътя на Владимир Путин към президентството – всичко това единствено с цел да запазят благосъстоянието си, твърди Певчих в късия документален сериал.

По нейните думи олигарсите и Борис Елцин носят виновността за властническия режим, който се открива в Русия. Това изяснява и провокативното заглавие на серията: „ Предателите “ – термин, с който в Русия обичайно се стигматизират политическите съперници.

Това не се харесва на всички. Още след публикуването на първия епизод, Певчих получава голям брой рецензии. Обвиненията варират от недостатъчност, подозрения по отношение на източниците до популизъм и агитация.

Бившият олигарх и опозиционен политик Михаил Ходорковски подлага на критика съратничката на Навални, че е раздавала присъди, без да приказва със очевидци на събитията.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР