В предаването ,,На кафе“ по NOVA ни показаха две изключителни

...
В предаването ,,На кафе“ по NOVA ни показаха две изключителни
Коментари Харесай

Какво е да си жена в Българската армия

В предаването,,На кафе “ по NOVA ни демонстрираха две изключителни дами. Капитан Жасмина Христова служи от 22 години в българската войска. Тя е първата жена водач на боен транспортен аероплан в България. Жасмина е брачна половинка и има двамасина.

Капитан Елисавета Грънчарова е доктор - хематолог. От 8 години служи в българската войска. Тя е брачна половинка и има една щерка.

 бг войска NOVA

,,По образеца и на моя родител, татко ми, който беше също боен офицер, аз съм възпитавана от дребна, че армията е въплъщение на родолюбие, на чест, на достолепие. И несъмнено това беше осъзнати избор за мен “ , споделя Христова.

Грънчарова споделя: ,,Военната работа е извънредно значимо нещо и считам, че опцията на армията е отговорността, която поемам освен към пациентите, само че и към България като цяло е извънредно огромна. И за това взех това значимо решение “

 бг войска NOVA

,,2002 година влязох във военното учебно заведение “ , добави Христова, ,,Изкараха там 5 години, след което в началото водач на въртолет в авиобаза Крумово, по-късно имах опцията и шанса да дойда в авиобаза “Враждебна “. Първоначално към 10 години бях първата единствена жена водач на военнотранспортен аероплан Българската войска "

,,Определено се старая когато пристигам на работа да изляза от ролята на майка и на жена, а по-скоро да бъда експерт, който се оправя по най-хубавия метод със своите отговорности, идни задачи и задания. Имам двама сина, баткото е на 13, а дребният е на година и половина, той още не е толкоз съзнателен, макар че към този момент вижда летящите самолети във въздуха и ги сочи с пръстче “ , описа още тя.

 бг войска NOVA

Вижте разказите на двете дами във видеото нагоре!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР