Нова потапяща визуализация“ ще позволи на потребителите да изпитат потапянето

...
Нова потапяща визуализация“ ще позволи на потребителите да изпитат потапянето
Коментари Харесай

Симулацията на НАСА показва какво е да летиш в „точката без връщане“ на черната дупка

Нова „ потапяща визуализация “ ще разреши на потребителите да изпитат потапянето в черна дупка и рухването оттатък „ точката “ без връщане " в границите на феномена, сподели НАСА в известие за вести.

Визуализацията, основана на суперкомпютър на НАСА, разрешава на потребителите да изпитат полет към супермасивна черна дупка. След това симулацията обикаля към черната дупка и пресича хоризонта на събитията, именуван още „ точка от която няма връщане “. Визуализацията съчетава поглъщащата графика с детайлности за физиката на такова събитие.

Визуализациите, налични в YouTube, могат да се гледат като обяснителни видеоклипове или като 360-градусови видеоклипове, които разрешават на фена да се сложи в центъра на всичко.

" Хората постоянно питат за това и симулирането на тези сложни за показване процеси ми оказва помощ да свържа математиката на теорията на относителността с действителните последици в действителната галактика ", сподели Джеръми Шнитман, астрофизик от НАСА, основал визуализациите,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР