На последното издание на най-големия форум за българи зад граница:

...
На последното издание на най-големия форум за българи зад граница:
Коментари Харесай

81 % от младите българи в чужбина обмислят да се върнат в България

На последното издание на най-големия конгрес за българи зад граница: " Кариера и живот – за какво в България? “ в Берлин, се организира онлайн анкета, чиято цел бе да заключи профила на посетителите, аргументите за заминаването им и опциите за тяхното завръщане в родината.

Организаторите от Bulgaria Wants You обобщават, че 81% от попълнилите анкетата обмислят да се завърнат за непрекъснато в България.

Интересен подробност е този, че близо 90% от тях живеят зад граница повече от пет години, написа bTV. 46,2% от интервюираните показват, че причина за тяхната емиграция е по-добро обучение и по-високи приходи, а над 59% акцентират по-добрата професионална реализация като съществена причина.

Резултатите от изследването на Bulgaria Wants You във Берлин се приближават до тези от събитията в Мюнхен, Лондон и Виена, което затвърждава вярването, че сънародниците ни по света все по-явно декларират своя избор - България.

Друга добра вест е тази, че 71,8% от попълнилите въпросника акцентират, че имат предпочитание да приложат наученото зад граница в родината си и сега търсят кариерна реализация в България, съобщи БТВ.

Следващото издание на безплатния конгрес е в София на 14 юни в НДК. Единственото изискване за наличие е регистрация в сайта на платформата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР