Минаха часове, откакто хиляди палестинци се изсипаха по улиците на

...
Минаха часове, откакто хиляди палестинци се изсипаха по улиците на
Коментари Харесай

От радост до ужас: жители на Газа, натъпкани в Рафах, подготвени за израелско нападение

Минаха часове, откогато хиляди палестинци се изсипаха по улиците на град Рафа в Газа, плачейки и прегръщайки се, до момента в който започваха да имат вяра, че Хамас приема съглашението за преустановяване на огъня им спести израелска сухопътна атака.

Но във вторник сутринта доста хора, които се укриваха в Рафах, бяха още веднъж в придвижване, пренасяйки чували и дюшеци от града в коли и магарешки колички, откакто Израел ги удари с втора нощ на въздушни набези и алармира, че няма да одобри съглашението, утвърдено от Хамас.

Внезапната смяна на настроението беше единствено последният травматичен поврат за изтощеното от война население от повече от 1 милион души, натъпкани в южен град, откакто офанзивата на Израел в отговор на офанзивата на Хамас от 7 октомври трансформира огромна част от останалата част от обсадената линия Газа в отломки.

Новината във вторник сутринта, че израелска танкова бригада е превзела контрола над Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа на границата с Египет, основен входен пункт за храна и други...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР