Най-вероятно обяснението за любовта не е просто съдба, пише Business

...
Най-вероятно обяснението за любовта не е просто съдба, пише Business
Коментари Харесай

20 странни психологични причини защо някой може да се влюби във вас

Най-вероятно обяснението за любовта не е просто " орис ", написа Business Insider.

Според учените любовта и привличането се случват с помощта на композиция от хормони, интерес и генетична предразположеност. Преглеждайки разнообразни научни проучвания, успяхме да подберем някои от най-странните аргументи, заради които може да се окажете обект на нечие предпочитание. 

1. Ако в действителност си наподобявате. Ама напълно

Клишето " противоположностите се притеглят " е оборено от десетилетия научни изследвания, които демонстрират тъкмо противоположното. " Партньори, които са сходни като темперамент, имат по-голям късмет да се усещат близки във всекидневието ", споделя психологът Джан Гонзага. " Това ги кара да се схващат по-добре ".

2. Ако наподобявате на техния родител от другия пол

Учени от университета " Сейнт Андрюс " откриха, че хората усещат привличане към сътрудници, които имат косата и цвета на очите на техния родител от другия пол. Същото се отнася и за възрастта - в случай че сте момче и майка ви е е била над 30 когато ви е родила, по-вероятно е да търсите непосредственост с жена, която също е по-възрастна, и противоположното.

3. Ако имате вярната миризма

Според проучване на Университета на Южна Калифорния, когато дамите овулират, те избират миризмата на тениски, носени от мъже с по-висок тестостерон. Освен това, когато са в този интервал, дамите избират мъже с по-силна и волева челюст.

4. Ако ръцете и гърдите ви са открити

Експертите по езика на тялото настояват, че той има по-голямо въздействие в привличането, в сравнение с думите. Асо ръцете ви са прибрани в джобовете, а раменете са свити, това е сигнал, че нямате интерес. Ако обаче жестикулирате и имате открита стойка, това демонстрира, че сте свободни.

5. Ако имате по-специфичен звук на гласа

Вашият глас показва вашия интерес. Гласът на дамата спада като звук, когато тя е привлечена от някого, а на мъжа става по-силен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР