Най-сигурният начин да разберете дали сте бременна, е като си

...
Най-сигурният начин да разберете дали сте бременна, е като си
Коментари Харесай

Кога започват симптомите на бременност

Най-сигурният метод да разберете дали сте бременна, е като си извършите тест, закупен от аптеката.

Разбира се, има и ранни признаци, които могат да ви подскажат дали е на път да се роди един дребен правоприемник.

Има дами, при които ранните признаци настъпват още в самото начало, съвсем от момента на зачеването.

Това обаче не трябва да ви подвежда, защото огромна част от признаците на бременност са сходни с предменструалния дискомфорт.
Кога стартират признаците на бременност и какви са те?
По време на бременност тялото на дамата се трансформира и това основава прочут дискомфорт. Първият триместър съумява най-вече да смути бъдещата майка, защото тя непрестанно си задава поредност от въпроси, чудейки се дали бременността й протича обикновено или нещо не е наред.

Няма да скрием, че множеството от признаците не са по никакъв начин приятни, само че незабавно, откакто отминат, дамата не помни за дискомфорта. Тези първи промени с тялото настъпват към 3-4 седмица или 5-6 гестационна седмица след зачеването.
Ето и някои от най-честите ранни признаци на бременност:
• Липса на менструален цикъл;

Това, несъмнено, е първият признак, който в действителност ни кара да се запитаме дали щастието не е на път да ни споходи. Тестът за бременност ни дава отговор на въпрос. Понякога в женското тяло настъпват известни промени и е допустимо неналичието на менструален цикъл да се дължи на хормонален дисбаланс, а не бременност.

• Повръщане и гадене;

Почти всяка една жена споделя, че изпитва подобен дискомфорт още в самото начало. Появява се към 9 – та гестационна седмица. Не е наложително дамата да има вкус през този интервал. Възможно е да липсва напълно подобен.

Съществува информация, че гаденето и повръщането имат за цел да предпазят бъдещата майка и бебето й от храни и питиета, които другояче могат да им навредят. Все още обаче това изказване не е потвърдено.

• Чувствителност в региона на гърдите;
Учени наблюдаваха резултата на алкохола върху нероденото дете
Австрийски лекари за първи път изследваха в детайли по какъв начин се трансформира структурата на мозъка на плода в утробата на бъдеща майка, която е пила...
Прочети повече
Това също са едни от първите признаци, свързани с бременността. В началото на всяка бременност се усилват млечните жлези и дамата задържа огромно количество вода. Всичко това води до сензитивност на гърдите и подуването им.

• Сънливост;

В ранна бременност дамата има потребност от доста повече сън и отмора. След първия триместър този признак отшумява. За предпочитане е през този интервал да се употребяват храни, които са богати на желязо и протеини.

• Често уриниране;

В началото на всяка бременност прогестеронът работи отпускащо на пикочните пътища. На по-късен стадий матката на дамата оказва напън върху пикочния мехур и това води до уриниране.
Защо е потребно бременните дами да плуват постоянно
Повечето хора може да не знаят, че плуването по време на бременност е извънредно потребно както за плода, по този начин и за бъдещата майка. 5...
Прочети повече
• Рязка смяна в настроението;

Всяка една бременна жена е носителка на този признак. Няколко са факторите, предизвикващи толкоз контрастни страсти и безредици. Някои от тях са: отмалялост, стрес, промени в хормоните и други.

• Пигментация на кожата.

Пигментации могат да се появят по съвсем цялото тяло на дамата. Най-често се следи тъмна линия, която минава по корема и доближава до срамната кост.

Това са единствено една дребна част от ранните признаци на бременност. Не забравяйте, че всяка жена е неповторима, както и нейната бременност. Всички признаци, за които споменахме, са само ориентир. Ако имате мотив за подозрение, наложително посетете доктор!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР