Най-новото пространство за млади творци се нарича Yalta Art Room

...
Най-новото пространство за млади творци се нарича Yalta Art Room
Коментари Харесай

В Yalta Art Room влиза първо театърът, но се очакват млади таланти и от други изкуства

Най-новото пространство за млади създатели се назовава Yalta Art Room и се намира в едноименния клуб в сърцето на София.

Възкръсването на арт мястото стана с нашумелия театър „ Roadtohell ” на преди малко приключилите артисти от класа на проф. Ивайло Христов.

Инициатори за нов живот на пространството са актрисата Василена Винченцо и театралният режисьор и артист Васил Дуев-Тайг . Според тях младият гений и неговото развиване имат потребност от полесражение за деяние, осветление на хрумвания и другарство. Yalta Art Room е отворено за креативен акции от цялата страна, с цел да даде сцена на естетически достижения отвън столицата.
Екипът желае да даде територия за формиране на креативен кръг, който да поддържа разговора на младите създатели с тяхната аудитория и поколенията преди тях.

„ Отворени сме за качествени естетически достижения – и театрални, и музикални, и образни съоръжения “, сподели пред Радио София Васил Дуев-Тайг.

Програмата до края на септември включва:

20 септември, 19:00 – „ Мечтата на Наташа ” от Ярослава Пулинович – продукция на  държавна такса „ Рачо Стоянов ”, Габрово и SPAMStudios. Награда “ИКАР ”, категория “Дебют ” за Поля Йорданова

23 и 28 септември, 19:00 – „ Shopping and F***ing ” от Марк Рейвънхил, реж. Димитър Илиев

26 септември, 19:00 – „ Приятели? ” по пиесата „ Гарфънкъл търси Саймън ” от  Здрава Каменова и Калин Ангелов

30 септември – „ Хляб в джоба ” по Матей Вишниек, продукция на ДТ- “Стефан Киров ”, Сливен. Награда “Слави Шкаров “ за Режисура на Веселин Петров

С Васил Дуев-Тайг. беседва Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР