Националният съвет на БСП се събира в 16:30 ч. днес

...
Националният съвет на БСП се събира в 16:30 ч. днес
Коментари Харесай

НС на БСП решава за третия мандат за правителство. Нинова предлага два варианта за дейстие

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира в 16:30 ч. през днешния ден на " Позитано " 20 да разиска разновидностите с третия мандат за сформиране на държавно управление, даден им от президента на България Румен Радев.

Това изясни през вчерашния ден пред публицисти ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски, след съвещанието на Изпълнителното бюро на партията.

В осъществяване на Конституцията Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ще предложи на Националния съвет два разновидността за деяние, за решение, които са в сходство с главния закон на страната и ще бъдат с небосвод петък, заяви той, само че отхвърли да посочи какви са те - дали решението е за връщане на мандат, или ще бъде препоръчана номинация за министър председател.

Като съвсем нулеви дефинира възможностите да бъде формирано държавно управление министърът на труда и обществената политика в оставка Георги Гьоков преди началото на съвещанието на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Смятам, че моментът е доста сериозен, с цел да интерпретираме каквито и да било събития или стремежи на който и да било, уточни той.

" Конституцията и тълкувателното решение (Решение 20 от 23 декември 1992 г.) преднамерено не са поставили периоди за избрани действия, тъй като от време на време е въпрос дневно, само че от време на време на седмица или малко повече да се съобразят други периоди по Изборния кодекс “. Това съобщи за Българска телеграфна агенция доцент доктор Наталия Киселова, специалист по конституционно право, по отношение на процедурата по връчването и връщането на мандат за сформиране на държавно управление.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР