Със спирането на Симеоновски лифт собственикът на лифтовете Витоша ски“

...
Със спирането на Симеоновски лифт собственикът на лифтовете Витоша ски“
Коментари Харесай

ГЕРБ-София: Спирането на Симеоновския лифт дава право на общината да си върне лифтовете на Витоша

Със прекъсването на Симеоновски въжен превоз притежателят на лифтовете „ Витоша ски “ нарушава приватизационния контракт. Това е изцяло нова обстановка, която задължава Столична община да наложи плануванаъа по контракт неустойката в размер на 8,3 млн. лева Веднага след налагане на глобата идната стъпка, която би трябвало да се предприеме е повреждане на приватизационния контракт и връщане на лифтовите уреди на общината.

 

Това обявиха общинските съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Прошко Прошков, Антон Хекимян и Мирослав Боршош.

„ За пръв път нямаме нито едно работещо лифтово оборудване, което значи, че за пръв път имаме фрапиращо несъблюдение на контракта. Това дава опция общината да скапе приватизационния контракт. Приватизаторът ще се окаже в обстановката на хитрата сврака с двата крайници “, изясни Георги Георгиев.

„ Още в понеделник привиквам изключително съвещание на Надзорния съвет на Столичната общинска организация по приватизация. Внасяме отчет за налагане на глобата от 8,3 млн. лева на „ Витоша ски “ и предприемане на дейности по повреждане на контракта “, съобщи Прошко Прошков.

„ Обоснованите ни опасения са, че групата на „ Промяната “ в София пазят ползите на приватизатора. Нищо друго не може да изясни изцяло погрешното изказване на ръководителя на общинския съвет Цветомир Петров, че срокът за следприватизационен надзор е изминал. Това е неистина. Срокът е 25 години, а точно до 2032 година “, съобщи Георги Георгиев. Той напомни, че решението за приватизацията на лифтовете на Витоша е взето на 26 юли 2007 година от Столичния общински съвет. „ Припомняме датите поради опитите на Васил Терзиев да употребява всеки мотив да прави предизборната акция на „ Промяната “. Към тази дата партия ГЕРБ няма нито един консултант в общинския съвет “.

„ Проблемът сега е в бездействието и в незнанието на новите ръководещи. Освен да се пишат изявления във фейсбук, би трябвало да се четат и документи. До момента Васил Терзиев и Цветомир Петров повтарят защитната теза на приватизатора и изясняват, че нищо не могат да създадат, което изрично не е правилно “, съобщи Георги Георгиев. Общинските съветници припомниха, че „ Витоша ски “ са правили опити да спрат Симеоновския въжен превоз и по времето на кмета Фандъкова, само че тя в никакъв случай не го е допускала. „ След диалози с Фандъкова, притежателите внезапно сменяха държанието си, намираха аварийни елементи и лифтът тръгваше “.

„ В момента Терзиев дава обещание, че единственото, което ще направи е да възвърне Драгалевския въжен превоз. Това, което комфортно пропусна да спомене, че всички заповеди за възобновяване му и продобиване на всички каузи в съда против „ Витоша ски “, беше направено персонално от Фандъкова и екипа й “, напомни Георги Георгиев.

„ Сега видяхме една хвърчаща записка на британски език от поддържаща компания, в която се споделя, че лифтът е в неприятно положение и поддръжката му е стопански неизгодна. Призовавам новото управление в лицето на Васил Терзиев да демонстрира повече подозрителност и да не приема сходни скалъпени „ извинителни бележки “. На 29 декември тази година във фейсбук статус Терзиев декларира, че е сюрпризиран, че лифтът не работи. Настояваме да спре да се изненадва и да изясни, какво свърши от тогова до момента. Започнати ли са процедурите по Закон за устройство на територията от кмета на регион „ Витоша “ и по какъв начин общината е защитила обществения интерес от този момент до момента. След хаоса на бул. „ Витоша, който сътвориха, в този момент се пробват да го пренесат на планината Витоша “, сподели Георги Георгиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР