19-годишно момиче постави арт инсталация в Бургас, с която иска

...
19-годишно момиче постави арт инсталация в Бургас, с която иска
Коментари Харесай

Необичайна агитация: Арт инстaлация за евроизборите

19-годишно момиче сложи арт апаратура в Бургас, с която желае да стимулира хората да гласоподават на изборите за Европарламент. Кампанията й е ориентирана основно към младежите, за които тематиката избори е отвън фокуса им на внимание.

„ Форма на независимост “ е заглавието на арт инсталацията, формирана от дребни предмети, които младото момиче е събрало по време на пътуванията си из 17 европейски страни.

„ Всичките неща са някакви дребни мемоари, затворени в предмети. Най-много ме въодушеви в действителност една верига, което форма на независимост и верига е забавно комбиниране и желая хората да се замислят като я видят “, сподели Божана Славкова.

Всеки може да се допре до предметите от арт инсталацията, а на някои даже да усети техния аромат, тъй че напълно да бъде замесен в прекарването.

Преживяванията на Божана носят и обръщение.

„ Специално в България европейските избори са малко подценени, а пък в действителност тези закони, които те утвърждават имат по-голяма тежест върху нас, в сравнение с дори законите, които на национално равнище се ползват и утвърждават “, изясни още Божана Славкова.

Последната спирка на движимостите за арт инсталацията, събирани съвсем две години, е Младежкият интернационален център в Бургас.

„ Повечето гости към момента са възпитаници и това, което ние вършим с тях е още занапред да знаят какъв брой е значимо това и да упражнят гласа си на един безсънен жител “, показа Жулиета Иванова от Младежки интернационален център – Бургас.

За да не остават младите безразлични към заобикалящия ги свят оказва помощ и младежкия омбудсман на Бургас.

„ Аз постоянно им демонстрирам какви са техните права и надлежно какво позитивно ще реализиран, ако те гласоподават и какво ще ги стимулира “, описа Карина Поптрайкова, юношески омбудсман на Бургас.

Арт инсталацията за изборите като форма на независимост ще остане до деня на вота – 9-ти юни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР