Националният отбор на България по волейбол за мъже до 20

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже до 20
Коментари Харесай

Лъвчетата на Мартин Стоев обърнаха Чехия на европейското - Волейбол

Националният тим на България по волейбол за мъже до 20 години се наложи с 3:1 (15:25, 25:20, 25:18, 25:23) над Чехия на европейското състезание. Мачът се игра в зала " Пала БКК " в италианското градче Васто.

Това бе трета поредна победа за отбора на Мартин Стоев, който започва със загуба от Белгия. България излезе на второ място в класирането в група B с 8 точки от 4 мача и има напълно действителен късмет да се класира за полуфиналите в шампионата. Утре тимът ни ще играе против отбора на Гърция и при триумф ще се включи в битката за медалите.

Българските гении започнаха доста нерешително мача и изгубиха първия гейм с 15:25, като изоставаха в резултата от самото начало.

Във втория гейм обаче тимът откри играта си и съумя да направи поврат от 4:8 до 20:14. Геймът бе затворен при 25:20 с сполучлива офанзива на Венислав Антов.

В третия гейм още веднъж България диктуваше темпото на игра и непрекъснато водеше с 5-6 точки на противника. При 24:18 Лазар Бучков направи блок, а Александър Николов приключи с сполучлива офанзива.

Българският тим реализира крайния триумф в четвъртия оспорван гейм с сполучлива обсада на Лазар Бучков.

Най-резултатни за триумфа на България бяха Александър Николов и Венислав Антов с по 15 точки, Бучков добави 9.

С най-вече точки в мача приключи чехът Давид Колатор - 17.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР