Волейболистът Симеон Николов бе отличен като част от топ 10

...
Волейболистът Симеон Николов бе отличен като част от топ 10
Коментари Харесай

Симеон Николов: Бих казал, че съм един от най-опитните 17-годишни волейболисти

Волейболистът Симеон Николов бе отличен като част от топ 10 на най-хубавите млади спортисти на страната за 2023 година два дни откакто брат му Александър Николов зае място в десетката на " Спортист номер 1 на България ".

" Във волейбола постоянно е малко по-различно, защото персонален триумф няма. Единственият персонален триумф е, когато те наградят самостоятелно, само че даже тогава не мога да кажа, че единствено аз заслужавам. Винаги тимът играе с теб, постоянно сте дружно и просто малко си се отличил от останалите, тъй че не мога да кажа, че премиите и триумфите, които съм имал са персонални ", съобщи Симеон Николов и продължи във връзка задачата за 2024 година:

" Тъй като към момента можем да се класираме на Олимпиадата, до момента в който още има някакъв късмет, бихме се пробвали да го вземем. Тъй като шансът е в действителност доста най-малък, ще опитаме да се класираме колкото може по-напред в ранглистата, тъй като всички последващи надпревари във волейбола са точно с ранкинг. "

" Със сигурност да дебютираш на 16 години в една от най-важните квалификации за Олимпиадата и шампионати е нещо, което ще помня вечно. Може да прозвучи като факсимиле, само че бих споделил, че съм един от най-опитните 17-годишни. Мога да пренеса това в националния тим на моя набор и като капитан мисля, че моите съотборници към този момент ми имат доверие повече и знаят, че мога да им оказа помощ с него от персонален опит. Просто се старая, работим и каквото пристигна. Със сигурност е по-лесно като имаме образец като татко ми (бел. ред. Владимир Николов). Баща ми е минал през всичко, което момента аз преминавам. Изключително доста правя оценка и доста ми оказва помощ. Не е толкоз надалеч да играем дружно с брат ми, а и освен като съотборник, само че и като противник желая да играя против нещо. Винаги сме се конкурирали, тъй че се надявам скоро да мога да играя и с него, и против нещо ", разяснява още Симеон Николов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР