Националната здравна служба на Великобритания NHS обяви двугодишен план за

...
Националната здравна служба на Великобритания NHS обяви двугодишен план за
Коментари Харесай

Великобритания дава 1 млрд. паунда за възстановяване на спешната помощ

Националната здравна работа на Англия NHS разгласи двугодишен проект за възобновяване, от който се чака да спомогне за възобновяване на незабавната помощ и медицинските услугите на първа линия, които сега са изправени пред една от най-тежките си зими, съобщи Ройтерс.

От NHS обявиха, че с тези ограничения се стремят да съкратят времето за очакване и да подобрят комфорта на пациентите. В проекта, който е заложен за постигането на тези цели е планувано закупуването на 800 нови коли за спешна помощ и 5000 нови кревати. За реализацията му е обезпечен фонд от 1 милиарда паунда (1,2 милиарда долара).

„ Спешната помощ е изправена пред съществени провокации, само че ние имаме упорит и благонадежден проект да го променим “, сподели министър председателят Риши Сунак.

Той е на поста единствено от три месеца, само че през цялото време бе безапелационен, че намаляването на времето за очакване в болница е един от главните му цели.

Продължаващият Коронавирус, както и грипът усилиха зимния напън над лечебните заведения и те се пробват да се оправят с големите насъбрани проблеми, наследени от времето на пандемията.

В същото време обстановката се утежни още, откакто работещите в колите за спешна помощ и медицинските сестри започнаха стачка поради ниските равнища на възнаграждение, незадоволителния личен състав и неналичието на вложения.

Хората към този момент чакат доста часове за коли за спешна помощ, пред лечебните заведения се извиват дълги опашки, а хоспитализациите са мощно затруднени, тъй като леглата не доближават и в доста случаи се постанова да се изчаква изписване на някой пациент, с цел да бъде признат различен.

Правителството сподели, че повече възрастни и уязвими пациенти ще бъдат лекувани вкъщи, с цел да се избегнат ненужни пътувания до болница, а NHS заяви, че отделенията за незабавна помощ ще се опитат да понижат броя на хората, които остават в болница през нощта.

„ Входната врата към NHS постоянно е мястото, където можем да забележим ясно възходящия напън “, сподели основният изпълнителен шеф на NHS England Аманда Причард.

„ За да облекчим този напън, ще продължим да работим с сътрудниците от обществените грижи, с цел да освободим места в лечебните заведения. Така хората, които са в задоволително положително положение, с цел да я изоставен, ще могат да бъдат изписани и да получат грижите, от които се нуждаят вкъщи или в общността “, добави той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР